Navigáció


RSS: összes ·
Regény: Köztársaság kft. (1/2)

, 174 olvasás, eretnek , 10 hozzászólás

Ezek vagyunk

Első fejezet

(Itt kiderül, miként végződött a kampánycsend sértés és az is, hogy milyen eredménnyel járt az első szabad választás.)

Jegyzőkönyv

Mely készült a mai napon, kampánycsend sértés tárgyában. A vizsgálatot és jegyzőkönyvet vezette: Szabó László őrmester, ideiglenes belügyminiszter és körzeti megbízott, aki magát szabályszerűen szolgálatba helyezte.

Megállapítást nyert az alábbi tényállás:

A mai napon személyem (aki én vagyok), soros pihenőidejében, a családom tulajdonát képező ingatlanának udvari részén (pontos lakcím, helyrajzi szám mellékelve), alvási tevékenységet követően kapa nevű kéziszerszám segítségével, ház körüli munkának látszó tevékenységet folytatott. 11 óra 47 perckor egy kiskorú személyre lettem figyelmes, aki sietős haladás igénybevételével, irányomba közeledő magatartást tanúsított. Személyazonossága beazonosításra került. A jelzett személy ifj. Szabó László tizenhárom év körüli, átlagos testalkatú kiskorú (rövid, sportosra nyírt hajviselet, viseltes, színes rövidnadrág, stb.), akivel személyem nem hivatalos viszony keretén belül, szoros családi kötelékben áll. A fent említett kiskorú bejelentést tett, hogy a Patópálfalva székesfőváros 2. Kerületében a Rozmaring utca és Csavargyár utca kereszteződésében, két egyén garázda cselekedetnek látszó tevékenységet folytat. Hivatkozva a Szolgálati Szabályzat vonatkozó rendelkezésére, szabadidős tevékenységemet felfüggesztve szabályszerűen szolgálatba helyeztem magam, és gyors haladással a cselekmény megtekintésére utaló magatartást tanúsítottam.

A helyszínre érkezvén, vizuális megtapasztalás útján meggyőződtem a bejelentés valóságtartalmáról, ezért határozott fellépés alkalmazásának igénybevételével felszólítást kezdeményeztem a gyanúsított egyének felé, mely felszólítás a cselekményük abbahagyására irányult. Ezt követően személyazonosságuk beazonosításra került. A cselekménnyel gyanúsítható személyek adatai:

1. Szoprov Ignác Patópálfalvi Magyar Szabad Köztársaság állampolgára, rákosi utca 36. sz. alatti lakos. (De lehet, hogy nagy „R" -el kell írni az utcanevet) Foglalkozása: regisztrált munkanélküli, országgyűlési képviselőjelölt. (Anyja neve három példányban:..., személyi igazolványszáma:...)

2. Kovács Lajos a Magyar Köztársaság állampolgára, választási megfigyelő. (Állítólag anyátlan árva, útlevélszáma:...)

Az adatok felvételét követően az alábbi kihallgatást eszközöltem, melyben a tanúk és az elkövetők meghallgatása után, az alábbi cselekmény elkövetését rekonstruáltam meg:

Súlyos politikai bűncselekmény gyanúja valósult meg (név szerint: kampánycsend sértés) az alábbiak szerint:

Szoprov Ignác a MVS (Most Vagy Soha) jobboldali párt hivatalos képviselőjelöltje a kettesszámú szavazókör környékén tartózkodott. Saját bevallása szerint a szavazatát adta le, és csupán csak friss levegőt, és néhány szál cigarettát kívánt elszívni, amikor minden ok nélkül inzultus érte a már említett, Kovács Lajos részéről.

Erről a tényállás fennforgásáról, az utóbb említett személy másképp nyilatkozott. Az ő elmondása szerint Szoprov Ignác képviselőjelölt a sarki kocsma bejáratánál a nemzetünk népességének egy részét képviselő etnikusokat agitált, szavazatszerzés céljából kifolyólag. Vallomásában azt állította, hogy a fent nevezett képviselőjelölt, sertésből származó alkatrészeket ígért a jelzett választópolgároknak, amennyiben sikeresnek bizonyul jelöltsége, vagyis képviselővé válik. Az érintett sertés állítólag a képviselőjelölt anyósának tulajdonát képezi, mely jelenleg még - egybehangzó tanúvallomások szerint - életképes állapotban található és kb. száznyolcvan kilót nyom. (Nem az anyós, mert az csak kb. százharminc, hanem a disznónak látszó sertés.) A sertés tulajdonosa a kihallgatása során elmondta, hogy mit sem tud az említett tranzakcióról.

Mivel a megvesztegetés tényét a kedvezményezett nemzetiségi kisebbséghez tartozók se cáfolni, se megerősíteni nem szándékoztak, ezért az alábbi következtetésre jutottam.

1. Vagy nem igaz a megvesztegetési kísérletről szóló gyanú.

2. Vagy előzetes privatizációról van szó.

3. Vagy valamelyik érintett fél hazudik.

4. Esetleg - rajtam kívül -, senki nem mond igazat.

Ennek elbírálása az igazságszolgáltatás feladata.

Mindenesetre heves szóváltás alakult ki a két személy között, mely előbb közbotrányokozásban, később környezetszennyezésben, majd pedig tettlegességben, garázdaságban csúcsosodott ki, az alábbiak szerint:

Kovács Lajos hátat fordított Szoprov Ignácnak távozást kísérelve meg, jegyzőkönyv készítéséhez szükséges alapanyagok beszerzése céljából, amikor az utóbb említett személy hátulról támadólag lépett fel. Ez a cselekmény, az érintett fél, valamint a helyszínre sereglő tanúk egybehangzó véleménye alapján a következőképp zajlott le:

A K. Lajos testtömegének saját tengelye körül megtett száznyolcvan fokos fordulatot követően, Sz. Ignác határozott mozdulattal elővette a nadrágjából átlagosnál kisebb méretű (ez a tanúk egybehangzó véleménye), hímivarszervnek látszó testrészét, mellyel célzottan K. Lajos pantallójának szárára nedvességet okozott. Ennek kapcsán az alábbi bűncselekményekkel gyanúsítható Sz. Ignác:

1. Közbotrányokozás, közszeméremsértés. Mivel közterületen intim testrészt (vagy annak látszót) tett közszemlére. (Megjegyzés: A tanúk álláspontja szerint az említett testrész méretét tekintve nem botrányos, hanem nevetséges. Ennek megítélésére igazságügyi szakértő bevonása javasolt.)

2. Szándékos károkozás vétsége. (Néhány perccel a tett elkövetése után K. Lajos pantallójának szövete, valamint a helyszínen a járda betonja mállani kezdett. Hatóanyag megállapítása céljából laboratóriumi vizsgálat javasolt.)

3. Környezetszennyezés bűntette. (Mely megvalósult folyékony halmazállapot és légnemű bűz által.)

A cselekmény megvalósítását K. Lajos észlelte, ezért hirtelen felindulásból először bal lábfejével közepes erősségű rúgást kezdeményezett Sz. Ignác jobb oldali arcfelületére, minek következtében Sz. Ignác sértetté, valamint számszerűleg, foghíjassá vált. A rúgás hatására Sz. Ignác testfelülete az aszfalttal érintkezett, mely további külsérelmi nyomokat hagyott a személyén, melynek hatására hirtelen felindulásból étkezés céljára ajánlotta a jegyzőkönyvben már szereplő testrészt K. Lajos számára. Ez az invitálás további rúgásokat és ütlegeket váltott ki K. Lajosból, aki jegyzőkönyvbe vetette, hogy étkezési szokásai között sem most, sem korábban nem szerepelt a jelzett emberi szerv. Erről arra a következtetésre jutottam, hogy K. Lajos nem tartozik a kannibálok szűk táborába. (Mellesleg, ilyen - hazánkban, vagy a környező országokban, Magyarországon honos - bejegyzett kisebbségről nincs tudomásom.) Tettének okaként a „jogos önvédelem" esetét említette meg, ami - megítélésem szerint - csak akkor helytálló, ha a laboratóriumi vizsgálat eredménye megállapítja, hogy a támadásban résztvevő folyadék emberi élet kioltására alkalmas. Mindenesetre a feljelentést, (mely mellékelve megtalálható) önbíráskodás tárgyában tettem meg. (Jelenleg érvényben lévő jogszabályok szerint, jelen esetben a jogos önvédelem akkor valósult volna meg, ha a megtámadott fél azonos, vagy attól kisebb méretű pénisz használatával, és hasonló összetételű - valamint mennyiségű - folyadék visszavizelésével válaszolt volna az elkövetésre.)

Eme cselekmények megtörténte után értem a helyszínre, ahol a felek verekedésnek látszó tevékenységét és a környék lakosainak szórakozását beszüntettem, és komoly nyomozati munka alapján elkészítettem a fenti jegyzőkönyvet. Az elkövetők őrizetbe vételét nem tartottam szükségesnek. Az eljárás befejezéséig K. Lajos útlevelét bevontam.

Szabó László őrmester
Körzeti megbízott, Országos Főkapitány helyettes, Ügyvivő Belügyminiszter

... A tömeg szétoszlott, mindenki ment a dolgára, ki haza, ki a kocsmába. Az élet törvényszerűsége szerint, az esemény híre lábra kapott. Bejárta az egész várost. Mint hajdanán a népmese, szájról szájra kapott szárnyra. Mindenki tudja, miképp terjednek az ilyen hírek. Ahányan vagyunk, annyi féle verzió keletkezik, hiszen mindenki a saját „szája íze” szerint adja elő a történteket. Ki ezt emeli ki, ki azt a hallottakból. A fő, a jól értesültség látszata!

Néhány óra múlva a város túlsó végén élők is tájékozódva voltak az eseményekről. Íme néhány verzió, távirati stílusban. (Ahogy a sajtó később tálalta, politikai hovatartozás szerint):

„Népfelkelés tört ki a kettesszámú választókerület környékén, amit a karhatalom sikeresen letört. Egyesek a rendőri brutalitás hatására bevizeltek. "
Vagy:
„A baloldal a kampánycsend idejére Rákosi Mátyás emlékvizelő versenyt tartott, ahol botrány tört ki, mivel a versenyzők saját magukat is, és egymást is összenedvesítették. A rendet csak belügyi egységek bevetésével lehetett helyre állítani. "

Ilyenek, meg ehhez hasonlók jelentek meg a másnapi bulvársajtóban. Persze nem a címoldalon, hiszen ott a választások végeredményét részletezték, amit akkorra mindenki tudott, hiszen a szavazó urnák lezárása után a közszolgálati tévé élő, egyenes adásban, körkapcsolásokkal adott számot folyamatosan a pillanatnyi állásról. Voltak stúdióbeszélgetések meghívott vendégekkel, esélylatolgatások, stb. Pl.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Ezek vagyunk
· Kategória: Regény
· Írta: eretnek
· Jóváhagyta: ÉvIda

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 42
Regisztrált: 7
Kereső robot: 43
Összes: 92
Jelenlévők:
 · aron
 · bladeattila
 · Bóta Erika
 · Romuald
 · Sutyi
 · Tóth János Janus
 · vorosjudit


Page generated in 0.0476 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz