Navigáció


RSS: összes ·
Játék/vegyes: Esti meskete

, 156 olvasás, eretnek , 20 hozzászólás

Felnőtteknek

Egyszer volt, hol nem volt az Óperenciás-tengeren is túl volt egy elhagyott csatorna fedél. Még a réti négerek hagyták el a nagy fémgyűjtő láz idején. Alig egy fertályórányi utat tettek meg, amikor észrevették, hogy leesett az utánfutóról és kisvártatva visszafordultak érte.
Még meg volt. De jaj! Mit látnak szemeik? Mert hét ágra sütött a nap és felmelegedett, ezért egy kígyó kvártélyozta be magát rája. Tanakodtak ám fenemód. Most mi legyen? Mert öltögette ám a villás nyelvét rendesen feléjük a kobra. Mert ha hiszitek, ha nem, az bizony egy valóságos kobra volt! Még a vándorcirkuszból szökött meg, amikor a méregfogát kihúzták! De nem tudhatták ezt a szerencsétlenek. Egyre csak a fejüket vakargatták tanácstalanságukban (és néhány tucat élősködő miatt) mígnem, arra jön egy másik csapat, talpig becsületes (afelett már nem nagyon...) réti néger, akik már messziről hangosan kacagnak, látván a helyzetet. Ez szégyen! Mit szégyen? Ez maga a megsemmisülés! Hisz akár gondosabban járhattak volna el. Mert ott az a nehéz lajtorja. Színtiszta vas. Vagy hét rőf hosszú. Nemrég még egy lapos tetős trafóház oldalán várta, hogy az idő vasfoga kiszabadítsa, de a csodatévő vasfűrész gyorsabb volt és huss! Egy szempillantás nem sok! De annyi idő alatt felkerült az utánfutóra. Arra pedig a csatornafedél. Ami itt lecsúszott.
A nevetgélő rétinégerek közül az egyik kiszól a kocka ladából:
Azért a vasbabáért adnék egy akkumulátort. - mutat a kupac közepébe.
Az nem vasbaba, hanem rézangyal! - válaszolt önérzetesen az egyik vakarózó. Ami igaz is volt, mert még pirkadatkor egy sekrestyében porosodott.
Nem hiszem én asztat. Megnézem műszerrel.
Kiszállt a kocsiból és lássatok csodát! Elővett a zsebibül egy mágnest. De nem ám akármilyet! Hanem olyat, aminek párja nincs! (Mert az két napja véletlenül rajta maradt egy lemez kádon.)
Rátette a mágnest a rézangyalra. Irigyen csettintett egyet. Elismerően nyugtázta:
Ez tínyleg nem fogja....
Ezzel beült a kocka ladába és a ménes közé csapott, mert igyekezni kellett a felvásárlóhoz a fáradtságos munka jutalmáért.
Amint a tanácstalan réti négerek magukra maradtak, az egyik megszólal:
Tezsvíreim! Hagyjuk a fenébe! Imhol egy szikla! Pont belefér abba a likas fazíkba. Nincs olyan súlya mint ennek, de legalább kisebb a vesztesíg. -
Á! Azs nem jó! A múltkoj Gazsi is próbájkozott ilyennel, oszt a felvásárjó észrevette, amikor a szajrét le rakodta...
Milyen terrakotta?
Nem terrakotta, hanem je rakodta! Te... te siket! - fakadt ki a beszédhibás. - Nem hülye ajak azs a felvásárjó!
Ezért aztán letettek a fondorlatról és beültek a kocsijukba, hogy még zárás előtt céljukhoz érjenek.
A távolodó kocsiból, blues zene szólt. Ez volt az egyetlen használható CD, amit pár napja egy fák alatt elhelyezett, illegális szemétlerakóból bugáztak ki. És a távolodó csoda járműnek micsoda kartergáza volt! Ilyet emberfia, mióta világ a világ nem szagolt. Nincs a földön még egy olyan szag, illat, vagy parfüm, mely feledtetné!

Megjegyzés: 3. játék - 11 hívószó: csatornafedél, kígyó, megsemmisülés, lajtorja, rézangyal, szikla, terrakotta, ajak, blues, fák, parfüm

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Felnőtteknek
· Kategória: Játék/vegyes
· Írta: eretnek
· Jóváhagyta: Vox_humana

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 27
Regisztrált: 0
Kereső robot: 10
Összes: 37

Page generated in 0.0351 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz