Navigáció


RSS: összes ·
Játék/vegyes: Ibolyántúli

, 263 olvasás, Aevie , 9 hozzászólás

Spirituális

Én nem így képzeltem.

Sétálok. Sétálok és mérgelődök. Igen, mérgelődök… Még akkor is, ha lélegzetelállító látványtól hüledezik a tüdőm – de csak úgy szelíden, mintha rám nem hatna a bűbáj; meg igazából semmi. Kőszikla vagyok – a gondolattól teliholddá dagad az egóm és egyből kedvem szottyan egy picit mosolyogni; de tudod, olyan tenyérbemászómód idegesítően: a világ legnagyképűbb szupersztárja vagyok jelenleg!
Sétálok. Sétálok tovább ebben a kényelmes érzésben. Még az sem aggaszt, hogy néhány perce még… Még más voltam...


Eszembe jut a megsemmisülés. Akkor még más voltam. A nyakékről ultraviola színben csillant szemembe a kristálycsillár szelíden lengő reflexiója. Pici tenyeremben pihent az ékszer. A másik kezem ajkamat tartotta – blues illatú volt csuklóm parfümillata.
Emlékszem, mi történt előtte, és arra is, hogy utána mi lett. Előtte az élet: andalító dallamával a szerelemittas bál éjszaka, aztán a perc, mely terrakotta-tárggyá keményítette a mozgást. Ahogy minden meghalt. Rézangyalos üvegek törtek szilánkjaikra, freccsentve könnyekkel a pálinkát, ahogy véget ért.
Szomorú érzés volt a halál.
De akkor sem így képzeltem!

Egy cseppnyit megrendül sziklaszilárd sziklaszívem, ám a múlt elszáll apró ritmuszavart hagyva maga után a körülöttem magasodó fák bóbita-koronáiban. A teremtés koronái itt ők. És – nézek körbe sóhajtva – a felhők.
A víz talán odalentről - csatornafedelek bűz-szitáján át - láthatatlan lélek-lajtorjákon száll fel, és gömbölyödik felhőkké. Ultraviola színűek. Talán én hoztam a halálom pillanatával könnyzsákokban…
Hátranézek. Ott a nap karmazsin lángja mint kígyó kettőzött nyelve fogja közre az egek ormát, ott születnek valósággá az álmok.
Álmodtam már egyszer valóságot. Ultraviola színű volt a szemed a kristálycsillár zenevillogása alatt. A bőröm infra, ahogy vöröslöttem érintésedtől.


Én azt kívántam, bár szikla volnék. Hogy ne fájjon. Ám nem ilyennek képzeltem! Így szeretni sem tudok.Megjegyzés: 3. játék - 11 hívószó: csatornafedél, kígyó, megsemmisülés, lajtorja, rézangyal, szikla, terrakotta, ajak, blues, fák, parfüm

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Spirituális
· Kategória: Játék/vegyes
· Írta: Aevie
· Jóváhagyta: ÉvIda

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 16
Regisztrált: 3
Kereső robot: 9
Összes: 28
Jelenlévők:
 · arttur
 · Divima
 · Kzella


Page generated in 0.0387 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz