Navigáció


RSS: összes ·
Novella: Isten és az Ember - 05. A mátrixból a valóságba/részlet/

, 523 olvasás, Forever , 8 hozzászólás

Gondolat

Az Ember leült a járda széli padra, lekapta jobb lábáról vászoncipőjét, hogy megszabaduljon végre a „betolakodó” kavicstól.
- A pimasz kis kavicsok nagyon idegesítőek tudnak lenni - ült le mellé megértő mosollyal egy vele egyidősnek tűnő harminc év körüli férfi. - De nincs sok időm, így hát máris a lényegre térek. Tudom, hogy érdeklődik egy ideje az új keletű hipotézis iránt, miszerint valójában a mátrix világban élünk.
- Mint, ahogy foglalkoztat szerintem ez a kérdés nagyon sok mindenkit a Földön - bólintott az Ember, miközben elégedett sóhaj közepette visszavette cipőjét. - Bár arra kíváncsi lennék, konkrétan honnan tudja, hogy ez engem érdekel? - fordult az idegen felé.
- Ó ez csak apróság. Tudom még azt is, hogy...
- Nekem már ennyi is épp elég - emelte meg a hangját. - Tehát, ha jól értem, maga nyomozott utánam?
- Szó sincs erről. A válasz sokkal megdöbbentőbb, és ha elárulom, őrültnek fog nézni.
- Azért tegyünk egy próbát.
- Az újkori elmélet igaz, ez itt körülöttünk tényleg a mátrix világa.
- Nem tartom őrültnek, amennyiben betudja bizonyítani ezt az elméletet.
- Íme, a bizonyíték - vett elő egy pendrive-ot az idegen. - Olyan program van rajta, amely első lépésként kapcsolatot hoz létre a valódi világ és a felhasználó között. Aztán feltesz egy kérdést, hogy „Indulhat-e az áttöltés”? Ha az igenre kattint, áttöltődik a tudata odaát egy igazi, hús-vér testbe.
- Én nyitott vagyok a mátrix elméletre, de ez még nekem is enyhén szólva teljes képtelenségnek hangzik - rázta a fejét az Ember.
- Tudom jól, a világuk jelenlegi tudományos szintjének alapján ez csak egy fantazmagória. De az is lehet, hogy 430 év elteltével elkészülhet majd egy földi mátrix világ?
- Nem az... Sőt akár hamarabb is.
- Tehát akkor mégis csak lehet valóság alapja a szavaimnak. De különben is mit veszíthet? Mindössze egy percet az életéből, ha nem működik a program. Ám mit nyer, ha működik?
- Végül is egy perc ide vagy oda... Jó, a játék kedvéért tegyük fel, hogy igazat mond. Mért nem önmagát tölti vissza a valódi világba?
- Mert én onnan jöttem, és rám nézve a program ezen része nem működik. Elmondom röviden a lényeget. Én fejlesztettem olyan szintre egy számítógépet, hogy létrehozhatta a földi mátrix világot. Törvényeink szerint csak külső szemlélői lehetünk ennek a világnak, mert a lélek eltorzulásához vezetne, ha itt szabadon megtehetnénk bármit következmények nélkül. Ám én mégis megalkottam egy programot, mellyel szó szerint közvetlen kapcsolatba kerülhetünk az itteniekkel. Elsőként a saját tudatomat töltettem át abba a testbe, amellyel most beszél, de valamilyen programhiba miatt nem tudok visszatérni. Magának csak annyi lenne a dolga odaát, hogy a Föld nevű programnál elindítja a hibakeresést.
- Tehát, ha jól értem, az eredeti testébe töltődik át a tudatom valódi világban?
- Így van.
- Ezek szerint ketten leszünk egy testben, ha a számítógép kijavítja a hibát.
- Nem, mert tíz perc múlva az idegen tudat, ez esetben maga, automatikusan visszatöltődik a mátrixba.
- Hát ez nem jó hír. Legalább pár órát igazán maradnék ott, ha már végre megismerhetem tervezőm világát. - rajzolódott mosoly az Ember arcára.
- Megértem, hogy nem vesz komolyan, amíg nem leltek bizonyítást szavaim.
- Bevallom, így van, de azért bennem motoszkál, hogy mi van, ha mégis igazat mond ez a totál őrültnek tűnő fickó? Ezért megkérdezném, ami a mátrix világgal kapcsolatban a leginkább foglalkoztat. Az összes gondolatunk is jó előre le van írva egy programban?

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Gondolat
· Kategória: Novella
· Írta: Forever
· Jóváhagyta: ÉvIda

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 48
Regisztrált: 8
Kereső robot: 41
Összes: 97
Jelenlévők:
 · Forever
 · nagytamás
 · Pancelostatu
 · PiaNista
 · SunVice
 · Sutyi
 · Tóth János Janus
 · vihar


Page generated in 0.0635 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz