Navigáció


RSS: összes ·




Blog: Aranyfonal margòjàra

, 506 olvasás, gazzo , 6 hozzászólás

Kaland

Néhány éve még elképzelhetetlen volt szàmomra, hogy egy közkedvelt magyar ìrò, Londonban, magyar közönségnek, magyar nyelven könyvbemutatòt tartson. Müller Péter új könyvének bemutatòjàra mentem el én is több szàz érdeklődővel együtt. Az eseményt London belvàrosàban, az Üdvhadsereg egy impozàns nagytermében rendezték.

Néhàny éve még elképzelhetetlen volt szàmomra, hogy mi is az a Black Friday. Ma màr szinte mindenki tudja miről beszélek, hisz Magyarorszàgon is szokàsba jött. A jelentős àrengedmények ìgérete màgnesként vonzza a vàsàrlòkat, akik évről-évre többet költenek. Az üzletek polcai sok helyen üresen tàtongnak, néhol a lökdösődő, dulakodò emberek, egymàs kezéből ràncigàlnak valamilyen àruféleséget és nem ritka, hogy néhàny pofon is elcsattan az osztozkodàs hevében.

Néhány éve még elképzelhetetlen volt szàmomra a terrorizmus. Pontosabban a hìrekből értesültem ugyan ròla, de mivel nem voltam érintve semmilyen szinten, ìgy fogalmam sem volt, mi is van a hìrek hàtterében.

Soha nem éreztem még a lőpor szúròs, marò szagàt, nem làttam vért a falakon és az utca poràn, mint ahogy a rohanò emberek pàniktòl eltorzult arcàt sem làttam koràbban. Nem hallottam a rendőrszirénàk szàzainak süketìtő üvöltését, mint ahogy azokét az emberekét sem, akiket a riadt bölénycsordaként menekülő embermassza maga alà gyűrt. Nem sodròdtam még ingatag làbakon tehetetlenül a rendőrkordonok és emeletes buszokbòl kreàllt úttorlaszok között, a fejem felett kőröző helikopterek sem vàgtàk még az arcomba a vàros mocskàt.

Ha azt mondanàm, hogy minden megtörténhet egyszer, elhinnéd?
Pàr hete egy péntek délutàn mindaz megtörtént, amiről eddig ìrtam, de hogy ezeket pont az Aranyfonal köti majd össze, szerintem azt az ìrò sem gondolta:

Black Friday, tömeg, rémület, lezàrt metrò, szirénàk Mezzo kòrusa, helikopterek, géppisztolyos, maszkos rendőrök, idegesen csaholò rendőrkutyàk, üzletekbe bezàrt vàsàrlòk, dagadt bevàsàrlòtàskàk, buszokbòl épìtett úttorlaszok, a karàcsonyi fények villòdzàsa, Üdvhadsereg, Müller Péter, Aranyfonal, hétfontötven....

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Kaland
· Kategória: Blog
· Írta: gazzo
· Jóváhagyta: Syringa

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 160
Regisztrált: 1
Kereső robot: 20
Összes: 181
Jelenlévők:
 · legna


Page generated in 0.263 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz