Navigáció


RSS: összes ·




Blog: A pokol tornácán

, 539 olvasás, Menda , 16 hozzászólás

Elmélkedés

Azon gondolkodom erősen, hogy hol és mikor ronthattam el ennyire az életem. Hol siklott ki végérvényesen? Talán ott, amikor először a földbe döngölt és én nem álltam ki magamért. Hagytam, hogy még mélyebbre döngöljön. Nem kiáltottam vissza, hogy: A jó kurva anyáddal tedd ezt, amit velem! Ott szúrtam el, amikor sajnálni kezdtem magam. És azt gondoltam, hogy majd más is sajnálni fog és megment. Hát nagyon elszámoltam magam. Senki sem mentett meg. Csak magam menthettem volna meg. Sajnos erre csak most, húsz év távlatából jövök rá. Talán még nem késő. A huszonnegyedik óra utolsó másodperceiben vagyok.

Önbizalmam a nullán, akaraterőm már alig pislákol. Hangom megtörik, csak a könnyeim szaporák. Jó sok egeret megitattam már. Várom a csodát. Még mindig. De nem akar eljönni. Várom a külső segítséget. Nyújtogatom kezeim, de nem érnek el senkit. Kívülről igazítom a mázat. De lassan a máz is mállani készül. Nem bírom már visszatartani indulataimat. Meguntam a takargatást. Meg hát hiába is takargatnám. A veszekedések hangjai áthatolnak az ablakok üvegein. Már én sem fogom vissza magam, mondom, ami a csövön kifér, mármint a szócsövön. Az elmúlt évek sérelmei néha egyszerre törnek a felszínre. És akkor mentsen meg tőlem az Isten mindenkit. Miután kikiabálom, ami a begyemben volt utána hirtelen csend lesz. Néha napokig is. És utána minden folytatódik ugyanúgy, mint eddig. És megint gyűlnek a feszültségek, a megbeszéletlen problémák, a gondok. És ez így megy több évtizede. Leülnék én átbeszélni a ki nem mondott sérelmeket csak hát még elkezdeni sem tudom, mert a második szónál belém fojtja a szót. Erős férfihangjával elnyomja a hangomat. Ezután ömlenek a könnyeim, csoda, hogy bírják utánpótlással a könnycsatornáim. A pokol tornácán nem szenvednek ennyit az odajutottak szerintem.

Fájnak a sebeim, főleg a lelkiek. Talán sohasem gyógyulnak be ezek a sebek. Magamra maradtam, mint az ujjam. Teljesen egyedül vagyok. Légüres térben kapálódzom. Van, aki azért tud a bajomról. Ismeri őt és ismer engem is. De megoldási javaslatot ő sem tud adni. Látott már hasonló helyzetet és látta annak lefolyását is. Megoldódott már a hasonló eset. Az Isten és az idő megoldotta. Rám is ez várna? Nem tudom. Kitörnék, mint ló a karámból, de erősen kötnek a családi szálak a gyermekeim által. És már csak azok kötnek. Érzelmeim kihaltak egykori szerelmesem iránt. Bármelyik embert jobban kedvelem a világon, biztosan azért, mert nem ismerem sem a jó, sem a rossz tulajdonságait. Az emberi gonoszságnak nincs határa, most már jól tudom. Az, aki sok-sok éve még szeretett, most meg tudna fojtani egy kanál vízben, úgy érzem. Ez lett az egymás melletti elbeszélés eredménye. Rá kellett jönnöm, hogy azért én sem vagyok egy ártatlan bárány. Félelmeim és bátortalanságom miatt mindig elkerültem a kezdeti konfliktushelyzeteket, amikor talán még meg lehetett volna beszélni a dolgokat. Bár ez sem biztos. Talán nem kellett volna házassággal megpecsételni a szerelmünket. Mert egyedül csak a kémia működött köztünk. Nem voltak azonosak az elérni kívánt célok, nem voltak hasonlóak a gyökerek sem. Két teljesen különböző világból érkeztünk és két teljesen különböző világba tartunk. Én az írásba menekülök, ő a tv nézésbe.

Lakótársakként élünk, de abból is a rosszabbik fajták vagyunk. Én takarítok, ő piszkol. Én főzök, ő eszik és kritizálja amit főztem. Még a főzéstől is elveszi a kedvem. Mint megannyi mástól. Bármit csinálok csak cseszeget egyre. Neki még a sz. r sem elég büdös! De én már majdnem megfulladok a bűztől! Még mindig várom a csodát. Létezhet egyáltalán csoda ilyen helyzetben? Költői kérdésemre nem jön válasz sehonnan…

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Elmélkedés
· Kategória: Blog
· Írta: Menda
· Jóváhagyta: Syringa

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 192
Regisztrált: 2
Kereső robot: 20
Összes: 214
Jelenlévők:
 · Sutyi
 · Tristan Kekovian


Page generated in 0.547 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz