Navigáció


RSS: összes ·




Blog: Kik is vagyunk valójában?

, 451 olvasás, nagytamás , 6 hozzászólás

Spirituális

Kik is vagyunk valójában?
Az egyik legősibb kérdés az emberiség történetében. Mivel megdönthetetlen bizonyíték nincs arra nézve, hogy kik is vagyunk valójában, az így keletkezett vákuumba a különböző megmondó emberek el tudják mondani a saját igazságaikat, pénz vagy küldetéstudatból. Küldetéshez persze, felelősségnek is kell társulnia, amiről beszélnek, úgy illik, hogy azt az utat végig is járják és a tapasztalataikat osszák meg. És ne innen – onnan összeszedett dolgokról meséljenek. De hogy juthatunk tapasztalatok birtokába?
Először is őszinte szembenézés magunkkal, és ezzel együtt minimum napi fél órát saját magunkra kell áldozni. Ez lehet jóga, meditáció, séta. Ilyen dolgok kapcsán az ember kicsit közelebb kerülhet saját magához. Igazából sosem vagyunk egyedül, saját magunk mindig velünk van, így hát már csak logikai szempontból is felismerhető, hogy saját magunkkal illik jóban lenni.

Mások mit mondanak rólunk? Általában ez bejön a képbe, hogy mások határozzák meg, hogy kik vagyunk. Társadalom, munkatárs, a szüleink. Ezt bizony figyelmen kívül kell hagyni, s nem vagyunk gonoszok, ha nem érdekel bennünket mások véleménye. Inkább jók vagyunk saját magunkhoz. Ez nem azt jelenti, hogy ha valaki elmondja a véleményét pl. a versünkről, akkor írjuk neki vissza, hogy nem érdekel a véleményed. Több szem többet lát és nagyon jó ha valaki figyel ránk.

Engem legjobban formás női lábak, illetve cicik érdekelnek. De nem ez a témája a jegyzetemnek. Másokat más dolgok érdekelnek, nem vagyunk egyformák.

Összefoglalva, a "kik is vagyunk valójában" kérdésre mindenkinek saját magának kell megadni a választ. Itt bejön a képbe, hogy ha valaki, pl. hatalmas arany angyalnak gondolja magát, vajon ő tényleg angyal-e? Vagyis önmagunkhoz való viszonyunk a valóság-e?
Nem kell ezeken a dolgokon gondolkodni, inkább cselekedni kell, élni, és a válaszok úgyis jönnek majd. Gondolati úton nem lehet közelebb kerülni önmagunkhoz.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Spirituális
· Kategória: Blog
· Írta: nagytamás
· Jóváhagyta: Syringa

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 65
Regisztrált: 0
Kereső robot: 25
Összes: 90

Page generated in 0.0865 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz