Navigáció


RSS: összes ·




Jegyzet: Mesék. Mátyás király.

, 375 olvasás, nagytamás , 0 hozzászólás

Elmélkedés

Mátyás király meséiben a humort, a stílusos igazság tevést szerettem, ezért ajánlom a gyerekeknek. Humoros formában, egy olyan világ tárul elénk ahol a jó győz és a gonosz elnyeri a méltó büntetését. Ezzel együtt a jó és a rossz lélektanába is betekintést nyernek a gyerekek.
Minden gyerek szeretne valami jót tenni pl az iskolai pajtásokért, tanárnőért, stb. Mátyás király szintén jót tesz ember társaival, ezzel tudnak azonosulni a gyerekek. Mátáys király hasonlít rájuk.
Ábrázolja a mese, hogy hogyan kell lehet segíteni másokon, még akkor is ha kilátástalanak tűnik a helyzet. Hogy kell legyőzni a rosszakat.
Az ilyen kaland bemutatása, pl Mátyás álruhában van, tetszik a gyerekeknek ebben szívesen részt vennének, vagy hasonló kalandban.
A hipnózis segítségével amit a mese okoz a gyerekek átélik, hogy Mátyás király segíti a rászorulókat és legyőzi a rosszakat.
Nagyban elősegíti a mese befogadását élvezését, hogy Mátyás király egy jó pofa figura akinek jó humora van, olyan humora amit a 6- 12 éves korosztály is megért.
Katarzist okoz a mese végén a jó győzelme, mikor rendszerint Mátyás király megbünteti a rosszakat. ez mint terápiás módszer. Gyermek hipnózis alatt nézi a mesét, hipnózis talán túl erős, álomvilágba repülve nézi a mesét, így fogalmazok.
Mátyás király mesékből a társas viselkedés remekül megtanulható, hiszen király és akit segít mindig remekül együtt tudnak működni.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Elmélkedés
· Kategória: Jegyzet
· Írta: nagytamás
· Jóváhagyta: Aimee

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 60
Regisztrált: 2
Kereső robot: 27
Összes: 89
Jelenlévők:
 · Francesca
 · Tristan Kekovian


Page generated in 0.1019 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz