Navigáció


RSS: összes ·
Regény: Kudrow Brigitta harmadik rész

, 458 olvasás, nagytamás , 0 hozzászólás

Misztikum

Találkozások

Edina megkínálta Tamást egy rágóval.
- Köszönöm szépen - mondta a fiú
- Szívesen.
- Szerinted miért vannak ajtók? - kérdezte Edina
- Azért, hogy kilökjenek rajta - válaszolta Tamás.
- Tudod régen hittem a lélek mindenhatóságában - mondta Edina- majd így folytatta. - De ma már a döntéseim súlyában hiszek, hiszen azok határozzák meg a jövőm.
Edina hirtelen Tamás felé fordult. - Szeretném ha leszállnánk a buszról.
-Miért? - kérdezte a fiú.
-Mert meghívást kaptam az egy helyben lebegő űrhajóra, és szeretném ha velem jönnél.
- Ki hívott meg téged?
- Az űrhajó rabja.
- És hogy invitált téged? Hogy tudott kapcsolatba lépni veled?
- Nem olyan rég megszólalt a hangja a fejemben, érzésem szerint ő erről nem tud. De egy sóhajtása elért hozzám.
- Ezért le kell szállni a buszról?
- Talán itt akarsz eltűni, mindenki előtt? - kérdezett vissza nevetve Edina
Tamás nem válaszolt. És úgy gondolta, hogy elalszik.

Edinának eszébe jutott a múlt. A laptopja előtt ült már jóval elmúlt éjfél, olvasta amit a csevegő partnere írt neki. Órára pillantot fél egy volt.
Észre vett egy fekete macskát az ablakában, nem értette, hogy kerülhetett oda, hiszen a tizedik emeleten volt, talán a panel lakás tetejéről ugrott oda le - gondolta.
Odalépet az ablakhoz és beengedte, akkor még nem tudta, hogy ezzel gyökeresen megváltozott az élete. Később gondolt rá, hogy ha ő nem engedi be a cicát, akkor valószínűleg egy szinttel lejjebb ugrik és ott engedik be, valakinek mindenképpen megváltozott volna az élete. Végül is mindenkinek meg fog változni, mikor ide érnek a földönkívüliek. Edina adott tejet a macskának, aki halk dormobolással köszönte meg.
-Szia Macska- - mondta Edina
A macska dorombolt egyet.
A cicák rosszak gyakran felmennek az asztalra és éjjelente elszöknek és előfordul, hogy soha többé nem térnek haza, Vagy még is? Ha igazuk van a lélekvándorlásban hívőknek, és a macskák más alakban térnek haza. - gondolta Edina, miközben nézte a tejet ívó macskát.

A Busz haladt az autópályán és Edina álmosságot érzet, tudta jól, hogy elfog aludni és hagyta, hogy el aludjon. Egy űrhajót látott. Az űrhajón egy vörös hajú nőt. Majd álmában egy fekete macska sétált a győri kórház irányába a járdán a járó kelők kitértek előle, mosolyogtak rá, néhány kutya közelebbről akarta megnézni de a gazdájuk vissza húzta őket. Póráz nélkül egy kutya sem volt. A macska megállt a kórház előtt és várt. Edina felébredt az álomból egy űrhajón volt és egy vörös hajú nő hajolt föléje.

Brigitta nem izgult mikor betolták a műtőbe, hiszen rutin műtét lesz. Az epéjét fogják kivenni, az altató orvos tette a dolgát, Brigitta elaludt. Mintha lekapcsolták volna a villanyt úgy látta ara gondolt, hogy meghalt. Semmit nem érzet, nem látott alagutat amin végig kell menni, nem látott fényt csak sötétséget és hideget érzet határozottan fázott.
Az orvosok értetlenül nézték a műszereket Brigitta hirtelen szív leállás következtében elhúnyt műtét közben írták a záró jelentésben.
Brigitta mikor kinyitotta a szemeit a panel lakásában volt, később rájött, hogy egy űrhajón van, azon belül egy szobában ami pontosan úgy néz ki mint az ő panel lakásának a háló szobája.
A műtőből vajon eltűntem? - kérdezte Brigitta. - Elvégre nem lehetek egyszerre két helyen.

2

Brigitta gyakran az ágyán feküdt, sok éven át egyre mélyebbre ásta magát az ezoterikában, választ keresve ott, úgy gondolt a helyzetére, hogy ő egy remete és megszabadulva a világ zajától nyugodtan tud gondolkodni, többször sikerült neki kilépni a testéből. Egy különös világba jutott ahol nincs múlt és jövő csak jelen van, mindenki ugyanazt éli át minden pillanatban, Brigitta később rájött, hogy egy halott dimenzióba lépett be, ahol nincs élet. Ő volt ott egyedül mint egy Robinson, nézte maga körül a mozdulatlanságot és hányingert érzet. Egy kéz megérintette a vállát, Brigitta felébredt az ágyán, kinyitva a szemét senkit sem látott, de úgy érezte, hogy a földönkívüliek ébresztették fel. Próbált megbízható módszert találni arra, hogy átjusson egy másik dimenzióba, miközben a teste az űrhajón maradt. Egész estéket töltött ezzel el. Meg akarta találni a megbízható megoldást amivel átkerülhet egy másik világba, lassan sikerült kizárni minden külső körülményt.

Tamás felnyitotta a szemeit, döbbenten tapasztalta, hogy a busz az oldalára van fordulva.
- Mi történt? - kérdezte, és látta, hogy Edina szájából sötét piros vér folyik.
A fiút hirtelen nagy nyugalom szállta meg. Tudta, hogy Edina élete most rajta függ, nem késlekedett, ellenőrizte a nő pulzusát.

Brigitta a fekvő Edina fölé hajolt és csodálkozó hangon kérdezte- Hát te hogy kerültél ide?
Fekvő nőnek be voltak csukva a szemei és nem volt az eszméleténél, Brigitta ellenőrizte a pulzust, rendben találta. Különös vonzalmat érzet a fekvő nő iránt, tulajdonképpen 18 éve nem látott élő embert. Euforiát érzet, mintha heroint vett volna be.
Edina kinyitotta a szemeit.
- Hogy kerültem ide? - kérdezte - és hol vagyok egyáltalán?
-Az egy helyben lebegő űrhajhón vagy - válaszolta Brigitta.
- Te invitáltál ide engem - mondta Edina- majd így folytatta - Nem tudom, hogyan kerültem át ide, de a buszon a mellettem ülő fiú csodálkozhat biztos, hogy eltűntem, nem lehettek egyszerre két helyen.

Tamás könnyei folytak nézte a halott nőt, nézte ahogy nem mozdul, ahogy egy helyben fekszik. A fiú arra gondolt, hogy az egy helyben lebegő űrhajó is halott. A fiú eszméletét vesztette, pár órával később a Győri kórház kórtermében ébredt.
- Nyugodjon meg- mondta egy nővér - Behozták megfigyelésre. a pszichológusunk már alig várja, hogy segítsen önnek.
Pár nappal később Tamás szomorúan lehajtott fejjel jött ki a Nádorvárosi köztemetőből. Edinát eltemeték.

Ment haza felé a járdán, a szembe jövő nőknek hangosan fütyült, úgy gondolta, hogy szüksége van lazulásra ezért betért egy presszóba és rendelt magának egy korsó sört. És rendelt magának még négy korsóval, ennyi sör után kellemes eufóriát érzet. Haza érve szét nézett a szobájába, rendetlenséget látott, arra gondolt, hogy a fejében is ilyen rendetlenség van. A szoba egy tükör és látja magát benne. Rendetlen, koszos gondolatok. Hirtelen eszébe jutott az egy helyben lebegő űrhajó. Úgy hírlik, hogy űrhajót küldenek a közelébe, bár megoszlanak a vélemények, hogy elpazarolt pénz, a világ legnagyobb rakétáját megépíteni, aminek három fokozat kell, hogy egyáltalán a föld vonzását maga mögött tudja hagyni, talán tudják ezt a földönkívüliek. Tamás biztos volt benne, hogy az emberiség nem fog rakétát küldeni a rejtélyes űrhajóhoz, mert túl drága lenne.

Nem drágább de fontosabb, néha egy pohár víz. - gondolta Tamás. A földönkívüliek vajon isznak vizet?
Kinézet a tizedik emeleti panel lakásának az ablakán, nézte az Ady városi tavat, alig várta, hogy este legyen, sétálni akart és esti sétára vágyott.
Élvezni akarta amit elért az életében. A szép városi környezetet és, hogy van pénze pizzára.

Edina és Brigitta beszélgetek
- Mióta vagy ezen a helyen? - kérdezte Edina
- Már túl rég - válaszol Brigitta. - és érezte, hogy elfogja magát bőgni.
Edina átölelte a zokogó nőt. szorosan ölelték egymást az űrhajóban felvillant egy piros lámpa.
-Ennek semmi értelme, minek vagyunk itt? ez hihetetlen- mondta Edina
kimentek a folyosóra végig sétáltak rajt a lépéseik visszhangoztak, beléptek egy szobába egy üveg ablakon keresztül látták a földet kéken ragyogott.
- Ilyen távolságból láthatjuk egyáltalán a földet? -. kérdezte Edina
- Szerintem igen- válaszolt Brigitta. csak 666 ezer km re vagyunk a bolygónktól
- Honnan tudod?
- Biztos vagyok benne és nem tudom, hogy honnan tudom- válaszolt Brigitta
este leültek az asztalhoz ettek tésztát és süteményt majd fehér bort ittak, később a hűtőből vettek elő még bort, végül lezuhanyoztak és lefeküdtek a panel lakás szobában. egy ágyra,
feküdtek egymás mellet, sokáig némán.
Végül Brigitta megtörte a csendet.
- Szerintem a pokolban vagyunk.
- Szerintem is- válaszolt Edina
Egy halott helyen ahol semmi sem változik, ahol minden halott és mozdulatlan.
- Meg kell próbálnunk az asztrál utazást. ki lépünk a testünkből.
- lehetséges ez? - kérdezte Edina
- Nem lehetséges- válaszolt Brigitta- de mi akkor is megtesszük, egy halott világban.
egymáshoz bújtak, az ajkaik megtalálták egymást csokolóztak és egymás mellét fogták, forróság öntöte el atestüket.
- Van egy játékom- mondta Brigitta- egy vibrátor


Másnap a reggeli után ismét leültek egymás mellé nézték a kéklő bolygót és beszélgettek.
- Ma este ki kell lépnünk a testünkből- mondta Brigitta- át kell lépnünk egy képzeletbeli küszöbön.
- Rendben van- válaszolt Edina

- Úgy éreztem magam, mintha egy macska lennék mikor kiléptem a testemből- mondta Brigitta. majd folytatta- nem vagyok benne biztos de szerintem macska vagyok a földön, mert én oda akarok menni. biztos vagyok benne, hogy máshova nem is mehettek csak arra a bolygóra. a macskák épen elég rejtélyesek ahhoz, hogy én is macska legyek. sok titkuk van, senki sem tudja, hogy esténként hova mennek, talán ez az egyik titkuk, hogy halott emberek lelkei költöznek a testükbe, ideiglenesen vagy akár örökre. szerintem mi a földön meghaltunk mikor átkerültünk ide, és el vagyunk temetve, akár a sírhelyünket is megnézhetjük.
- Hogy ki tett rá virágot? - kérdezte Edina nevetve
- Azért, hogy mi is virágot tegyünk mert ami elmúlt nem jöhet vissza soha és a halál után nincs folytatás- mondta Brigitta
- De mi még is itt vagyunk és beszélgetünk- mondta Edina
- Itt vagyunk de egy halott világban, nem változhatunk itt, nem lehetünk, jobbak, rosszabbak, mások, észrevettem, hogy hiába meditálok, hiába gondolkodok sehova sem jutok el, az űrhajó nem engedi, hogy változzak, de megengedi, hogy kilépjek a testemből- mondta Brigitta- téged is megtanítalak rá, hogy hogyan kell.
- Én is macska leszek? - kérdezte Edina
- Nem tudom- válaszolt Brigitta- de remélem nem kutya leszel. - tette még hozzá és elnevette magát.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Misztikum
· Kategória: Regény
· Írta: nagytamás
· Jóváhagyta: Aimee

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 29
Regisztrált: 1
Kereső robot: 12
Összes: 42
Jelenlévők:
 · Pancelostatu


Page generated in 0.0522 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz