Navigáció


RSS: összes ·
Blog: Hulló Csillag 8. - Egy új élet hajnala

, 210 olvasás, Jade_Sarkany , 5 hozzászólás

Remény

Nem tudom mi történt. Valami történt, és én készen állok a továbblépésre. Készen állok, mert van miért, van kiért és van kikért. Apró, pajzán gondolatok fogalmazódnak elmémben rímekké, és forr bennem az életenergia. Mikor kedves barátnőmmel (barátot kellett volna írni, de ez sehogy nem jön ki jól) beszélgetek, azt mondja, csilingel a hangom. Fura. Ezt a kifejezést még nem hallottam. Elmondjam, mi történt? Na, jó, beavatlak benneteket. Találtam egy új csillagot. És ez csoda. Nem, nem. A Mártim is hatalmas csoda volt részemről, elképzelhetetlen nagy szerencse. Boldog voltam vele minden percben. Nehéz, de boldog életünk volt. Négy gyönyörű lányunk van. Ennél nagyobb ajándék, ennél szebb örökség nem juthat özvegyembernek.
Minap egy internetes oldalon beszélgettem. Nosztalgiáztam és sírtam, sirattam Mártit. mint ahogy eddig mindig. Lezártam minden kaput a szívemhez. Célom volt a lányokkal összeveszni úgy, hogy egy életre elzavarjanak, megutáljanak. Elvégre, az az ember, amelyik az ő csodálatos anyukájukat nem tudja megvédeni mindentől, értéktelen. Így gondoltam, így éreztem. Magamat hibáztatom a haláláért, mert nem voltam ott. Ez örökre így marad a szívemben. Minden esetre, még felkeresem a régi közös dolgainkat. Lementem a Padunkhoz. Elmentem mindegyik ház előtt, ahol laktunk. Hazajöttem, de álom nem jött a szememre, hát írtam három verset az én három angyalomnak. A negyedik korábban megvolt már. Nem javult semmi. Így jártam végig a virtuális világ közös helyeit is. Reggelre az összeomlás szélére jutottam, de valamiért másnap, mikor a kimerültségtől magamhoz tértem, visszamentem erre a honlapra. Olyan szép időszak volt az…. Mindenki látta, érezte rajtunk…
Igen. Nézelődöm, beszélgetek és egyszer csak rám kérdez egy hölgy, hogy hol van Ő. Semmi gond, beszélni tudok róla, gondoltam. Elmondtam, mi történt. És akár itt le is zárulhatott volna az életem. Le is zárult. Komolyan állt szándékomban elbujdosni a világ elől. Elmenekülni egy életre, s lesz, ami lesz. Innentől viszont nagyon zavaros.
Azt nem fogom elmondani mi történt. Nem tudom. Gyakorlatilag az is pokoli zavaros, hogy hogyan történt. Felvettük a kapcsolatot, és láttam róla egy arcképet. Amikor megláttam, nem kaptam levegőt. Nem tudtam mire vélni a dolgot. Ilyet nem szabadna éreznem, elvileg, hisz’ Mártival mi teljesen egyek voltunk. Az életem és a szívem felét tépte ki a sors. Így nagyon indokolatlan volt az a villámcsapás szerű érzés, amit átéltem. Értetlenül, egyre hevesebben dobogó szívvel ültem a fotót bámulva. Beleszerettem. Tudom. Ilyen már volt. De nem hittem, hogy lesz még egyszer. Mégis megtörtént. Nem lesz könnyű. nem lesz egyszerű, sőt még nem találkoztunk. Rengeteg a kérdés. Viszont tudom, hogy sokáig fog tartani. Elindultam egy új úton. A változáshoz még biztosítok magamnak időt. De elindultam. Mártám képét nézve eddig nagyon rosszul lettem mindig. Sírtam és őrjöngve fuldokoltam. Ma reggel megnéztem a drága képét. Gyönyörű mosolya volt. Istennőhöz méltó kék szemek. Fentről most is ezt a mosolyát szórja rám, és a tekintete örömöt és boldogságot sugall, hogy az Ő Iméje ismeét szerelmes. Megnéztem a képet, és mosolyogva mondtam: MINDÖRÖKKÉ MINDENNÉL JOBBAN. Nem hittem, hogy más asszony még hall ilyet, hallja ezt a számból, de megint ki tudtam mondani, és tisztán, őszintén így is gondolom. Hiszen Márti iránt még mindig így érzek, de a sors szemtelen fintora folytán neki már nem mondhatom.
Gyermekeim felnőttek. Anyukák mind, és az egyetlen, amelyik velem él, egyre inkább hangoztatja, szeretne önálló lenni. Ez így van jól, így helyes. Ez az élet rendje. Születünk, szeretünk és meghalunk. Rám is ez a sors vár. De addig még rengeteg teendőm van itt a földön. Mindenki ismeri a Love Story című filmet. Én egyszer balga fiatalemberként azt mondtam, ezt szeretném megélni. Persze nem a gyászt, hanem a dolog érdemi részét. Csak sajnos, ahhoz a filmhez a gyász is hozzá tartozik. Úgyhogy mindenki vigyázzon, mit kíván, hiszen bármikor beteljesülhet a vágya. Az viszont kevésbé köztudott, a filmnek 10 esztendő után született egy folytatása, Oliver Története címmel. Aki ismeri, tudja miről beszélek, aki nem, nézze meg. Van remény. Mindig van. Én tudtam, hogy van. De érezni nem mindig sikerült mostanában. Tudom viszont, hogy Márti volt az én Love Story-m. Bea lesz az Oliver’s story számomra.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Remény
· Kategória: Blog
· Írta: Jade_Sarkany
· Jóváhagyta: Aimee

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 15
Regisztrált: 3
Kereső robot: 7
Összes: 25
Jelenlévők:
 · alias
 · Jakab Tibor
 · Öreg


Page generated in 0.043 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz