Navigáció


RSS: összes ·
Ez+az: Falusi este

, 522 olvasás, Alberczki László , 6 hozzászólás

Ezerszín

Az öreg Hold már fenn mosolyog az égen, és egy kis falucskát lát az erdőszélen. Az erdőben éjjeli madarak dalokat osztanak. A mezőn lágy szellő fújdogál, a sok – sok apró kis virág táncot jár. A tücskök szépen muzsikálnak, szerenádot adnak egy szerelmes párnak. Távolból kutyák csaholása, vacsorát kapnak majd nemsokára. Évike fürdik a patak vizében, csillagok szikrázó fénye, rávetődik a leány gyönyörű meztelen testére. Fejét búsan lehajtja, mivel kedvese elhagyta.
Juhászbojtár ballag, megy a nyája után, várja már őt otthon, egy kicsi barna lány. A TV – ben egy filmnek vége, a háziasszony kutat a hűtőszekrényben. A kisfiú nyöszörög az ágyban, mivel a szomszéd kislányt látja az álmában.
Józsi bácsi a faluszéli kocsmából hazafelé indul, de útközben nehezen boldogul. Alighogy hazaér fejét az ágyra lehajtja, a finom jó borocska álomba ringatja. Lassan elcsendesedik az élet, pihen már a falu apraja, és nagyja, csak az öreg Bodri áll most szolgálatba. Fejét a küszöbre leteszi, álmában a tapsifülest kergeti.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Ezerszín
· Kategória: Ez+az
· Írta: Alberczki László
· Jóváhagyta: Syringa

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 9
Regisztrált: 0
Kereső robot: 8
Összes: 17

Page generated in 0.0366 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz