Navigáció


RSS: összes ·
Próza: Újévi fogadalmak

, 333 olvasás, HungarianStoryteller , 2 hozzászólás

Paródia

Meglehetősen ittasan álldogált a társaság így az éjfél utáni percekben. Szédelegve állták körbe az asztalt a nagy nappaliban. Himnusz utáni tűzijáték és petárdaáradat záporozott a fülekre, hangosan és színesen érkezett a legfrissebb év. Az ilyen emelkedett pillanatok rendkívül alkalmasak az annál is emelkedettebb szavakra, úgyhogy az öt fiatal egyike megkezdte az ünnepélyesnek hangzó ígéretáradatot.
− Ezennel megfogadom, hogy az újévben egyáltalán nem fogok semmiféle szerencsejátékot játszani, sőt: egy nagyobb összeget valamilyen karitatív célra fogok fordítani.
− Repedezik a plafon! − kurjongattak a többiek az imént felszólaló félig komolytalan mondatán.
− Én megígérem drágám – fordult az egyik fiú barátnőjéhez − hogy az idén, illetve pontosítanék: soha többet nem csallak meg. − Mindenki felröhögött, csak a lány jegyezte meg ironikusan:
− Elhiszem, mivel nincs más választásom.
− Na és, te nem fogadsz meg valamit?
− De. Soha többet nem teszek újévi fogadalmat.
A derültség erre még nagyobb lett. A negyedik azt bizonygatta, hogy ő bizony az életben nem lop többé „csak úgy poénból” egyetlen üzletből sem csokit, és kilátásba helyezte a alkoholfogyasztásának felére csökkentését. Azonban kijelentette: a cigarettáról továbbra sem hajlandó lemondani. Az ötödik fiatal sem maradhatott ki a sorból, s ezt meglovagolva a következőket mondta:
− Tudjátok mit? Az a cigi, amit most a kezemben láttok, az utolsó. Látjátok? Ezennel ünnepélyesen elnyomom. Kész, vége. Ez volt életem utolsó cigije.
Csodák-csodája, ezennel az összes elhangzó ígéret betartatott. Néhány másodperccel mondandója befejeztével a nappali mennyezete úgy ahogy volt, leszakadt, maga alá temetve a társulatot.

Ötven kilométerrel arrébb ugyanekkor egy kőműves kijelentette, hogy ezentúl becsületes lesz és a jövőben nem spórolja ki az anyagot a malterból.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Paródia
· Kategória: Próza
· Írta: HungarianStoryteller
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 6
Regisztrált: 3
Kereső robot: 15
Összes: 24
Jelenlévők:
 · across
 · PiaNista
 · Tiberius


Page generated in 0.0387 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz