Navigáció


RSS: összes ·




Novella: A hadicsel

, 351 olvasás, Frekventor , 2 hozzászólás

Kaland

Juszuf az arab hitvilágot jól ismerte, feltétlen és odaadó híve volt vallásuknak, ugyanakkor zseniális elme volt, ravasz és lényeglátó, nem csoda, hogy rövidesen az arabok legfőbb vezetője lett belőle. Lelkesen támogató híveket szerzett az egész világon, nem volt a földnek olyan zuga, ahol ismeretlen maradt személye. Nagyra törő tervei voltak, szerinte az egész világnak át kell térni a hitükre, a keresztényeket és egyéb hitetleneket pedig szigorúan meg kell büntetni. Világhódító tervei komoly politikai bázison alapultak, az amerikaiakat túszokkal és az olajjal tartotta a markában, az oroszokból szövetségest csinált, a kínaiakkal pedig jól működő semlegesítési politikát folytatott.

Stratégiáját látszólag saját népének üldözésével nyitotta meg. Különböző nemzetiségi ellentéteket felszítva elérte, hogy több millióan meneküljenek olyan keresztény országokba, ahol majd a későbbiek során hadszíntér lesz, és számíthat az azonos vallásúak támogatására. A sokmillió arab felkészített maggal menekült idegen országokba... Zavargásokat szerveztek, örökössé vált az elégedetlenség, vallási bázisokat hoztak létre kultúrájuk megmentése érdekében. Juszuf terve remekül bevált, mire néhány ország eszmélni kezdett, és felfigyelt a célzatos migrációra, már késő volt. Az arabok mindenütt megvetették a lábukat egyre több ellenséges góc árasztotta el Európát, mindennaposak voltak az elégedetlenkedő arabok villongásai. Közben folyt az egyesített arab hadsereg létrehozása, amerikai, brit és német zsoldosok képezték ki a harcosokat, az arab országok költségvetésük felét pedig fegyverekbe fektették. Ily módon iszonyatos arzenál került a kezükbe, kezelésükre alkalmas katonák kerültek ki a zsoldosok kiképző táboraiból.

Kétezertizenhat telén az európaiakat lekötötte a karácsonyi készülődés, nem fogták föl a közvetlen veszélyt, abszolút váratlanul érte őket a délről érkező katonai csapás. Az arab légierő rommá bombázta az angolok fővárosát, a deszantos csapatok lecsaptak a többi fővárosra, napok alatt szállták meg Európa leggazdagabb területeit. A szétdarabolt európai erők elszigetelten harcoltak, több helyen partizánharccá silányult a hadművelet. Az európaiak elég elszántak voltak a harc folytatására, pedig az arabok kegyetlen elnyomó módszerekkel igyekeztek megfélemlíteni minden ellenállót. Mindenütt jellegzetes partizáncsoportok keletkeztek, befészkelték magukat a hegyekbe, lápos területekre, nehezen megközelíthető terepre. Különösen erős ellenállás alakult ki a Kárpát medencében, ahol már a kezdetekben is probléma volt az arabok befogadásával. Juszuf elhatározta, hogy gyökeresen oldja meg a problémát, atomcsapást mér az egész területre. Kivonta a területről ott harcoló erőit, látszólag visszavonultak, pedig csak előkészültek a tömeges pusztításra. A hadművelet egyetlen magyar stratégának volt gyanús, Györök Ferenc megérezve a szörnyű veszélyt, csapatával akcióba lendült és a rakétabázist felrobbantották, mielőtt az atomrakéták elindultak volna... Juszuf ekkor nagyobb erőket összpontosított a területre, és Györök fejére vérdíjat is kitűzött. A magyar szabadcsapatok átvették a kegyetlen stílust, ima közben támadták az arabokat és nem kíméltek egyetlen idegen életet sem. Akkora erőket kötöttek le, hogy a többi európai ellenállók teret nyertek, voltak már felszabadított és ellenőrzésük alatt tartott területek. Az évszázad közepén az arabok kikiáltották ugyan az európai kalifátust, de ettől kezdve hanyatlani kezdett birodalmuk, mindenütt átvették a magyar harcmodort, ima közben támadtak és senkit sem hagytak életben. Az évszázad végére a legtöbb területről kiszorították őket, csak a mecsetek és minaretek tanúskodtak a szörnyű korszakról.

Az európaiak okulva a hadicselből megszigorították a határőrizetet, minden idegennel szemben vízumkötelezettséget vetettek be, és kvótákat szabtak, a belépési limit éves szinten ezer fő volt. Juszufot saját népe ítélte halálra, lefejezték egy arab város főterén, mert elveszítette a megnyert csatát. Györök Ferenc elnök lett országában, és rengeteg nemzetközi kitüntetést kapott. Az évszázad végére Amerikát a szocializálódás foglalkoztatta, az oroszok régi birodalmuk visszaállításán mesterkedtek, de a végső csapást az arabok a kínaiaktól szenvedték el, mert az olajuk értéktelenné vált, miután Kína piacra dobta a vegyibenzint, melyet levegőből és növényi maradványokból lehetett előállítani

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Kaland
· Kategória: Novella
· Írta: Frekventor
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 181
Regisztrált: 0
Kereső robot: 32
Összes: 213

Page generated in 0.1386 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz