Navigáció


RSS: összes ·




Mese: Tükröm-tükröm, mondd meg nékem, mit mutat a pasi nékem 1. rész

, 516 olvasás, Thalia , 3 hozzászólás

Spirituális

A farmon tovább zajlott az élet, szenvedélyes drámák, féltékenységi rohamok, veszekedések, párkapcsolati játszmák és manipulációk tarkították az amúgy is mozgalmas tanyasi életet. A világraszóló szappanopera szereplői ilyenkor nem láttak tovább a karmuknál, csőrüknél, mancsuknál, avagy a patáiknál. Azonosultak a szereppel, amit öntudatlanul megteremtettek maguknak. A világ tényleg egy színház és mindenki a saját forgatókönyvét írja, játssza és rendezi.
Itt megemlíteném Pipike és Kálmán kakas több felvonásos tragikomédiáját, a szomszéd Csirke Marival. Na, az aztán nagy patália volt. Pipike Oscar díjat érdemelt volna, akkorát alakított. Több állatban mély nyomot hagyott az a jelenet, amikor a pici tyúk féltékenységében rikácsolva végigcsipkedte azt a böszme nagy kakast az egész tanyán. Mint utóbb kiderült, Pipikét sem kellett félteni, stikában randizgatott a szomszéd farm szívtipró Ronaldójával. De hát legtöbbször igaz a mondás, másokban a szálkát is, magunkéban a gerendát sem… Mivel többen sokkot kaptak a jelenettől, Terike, a tehén, elvégezte a relaxációs masszázs tanfolyamot, hogy lenyugtassa a túlélőket és ne keljen a tanyán karantént-övezetet kialakítani, mert többen kezdtek becsavarodni a sok ingertől.
Ott volt még például Geraldine, a ló monodrámája, mivel nem engedett közel magához igazán senkit, ezáltal nem volt senkije. Fölényesen csak azt mondogatta, hogy Ő már mindent tud a párkapcsolatról, és egyáltalán mindenről, csak nincs olyan mén az istállóban, aki méltó párja lehetne. Állandóan bújta az okosabbnál okosabb könyveket, és Csernus előadásokra járt. Megállapította, hogy Ő olyan tökéletes és olyan magas szinten van, hogy a férfiak azért kerülik, mert nem tudnak felérni hozzá. Úgy járkált fel-le a farmon, és annyira fenn hordta az orrát, hogy többször is megbotlott, szó szerint is, a saját maga gyártotta illúzióhalomban.
Mígnem egy gyönyörű májusi nap, mézes-gyümölcsnap alkalmából, amit az összegyűlt nőstények tartottak a helyi kocsmában, kissé illuminált állapotban kitálalt.
– Nagy vállalatom van, sikeres vagyok, szép, és jól tartom magam! De amikor megismerkedem valakivel, az első este után hanyatt-homlok menekülnek tőlem a pasik. Miért van ez? – zokogta elkeseredve.
Erre többen rendeltek még egy kör gyümölcs páleszt, mert ha már a megoldást nem tudják, legalább vidámak legyenek.
Geraldine azzal, hogy mesélt magáról, akarva-akaratlan elindított egy lavinát. A csajok elkezdtek kitárulkozni egymásnak.
– Én meg otthon vagyok az alommal, ami 12 ebet számlál, és csak anyaként tengetem az életem – mesélte Szofi, a pudli. Eltűnt belőlem a nő! A párom már rám se néz, úgy megcsúnyultam, kihullott a bundám, már nyoma sem vagyok a régi önmagamnak. Pedig még pedigrém is van, nem is akármilyen. Én voltam 2011 kutya szépe a megyében. Tudom, hogy most elhanyagoltam magam, de hát ennyi gyerek és nincs segítség. Az uram is inkább csavarog és csahol az ivóban, nem segít semmiben – kesergett tovább. – Élet az ilyen?! Létezik egyáltalán boldog párkapcsolat? – kérdezte szipogva.
– Engem meg birtokol a kanom, rettegek az ólban, állandóan ellenőrizve vagyok. A féltékenységével az őrületbe visz. Most is azt hazudtam, hogy anyámhoz megyek a szomszédos farmra – röfögte Perpétua koca asszonyság. Erre aztán többen elkezdtek kiabálni és a herélés is szóba került.
Aztán tovább panaszkodtak és siránkoztak a csajok. Mindenkinek volt története, hogy elhagyták, megcsalták, hazudtak neki, megalázták, veszekedtek vele és ki tudja, még milyen nehézségen mentek keresztül a párjukkal kapcsolatban. Míg nem Bori birka felkiáltott:
– Nőstények, utánam! Gyertek, kérdezzük meg Bellát, mi a megoldás erre a sok szörnyűségre, ami velünk történt és történik! Ő foglalkozik valami tudatosság-izével, vagy mi. Úgy érzem magam, mintha körbejárnám az életemet, amiből nincs kiugrás. Hátha tud valami olyat mondani, ami segít.
Többen bólogattak, Kacsa Ancsa az asztal alá esett nagy igyekezetében, ott is maradt volna, míg világ a világ, ha nem segítik fel, visítva a nevetéstől. Így indult el a díszes társaság, már nem szomjasan, de annál eltökéltebben, hogy megtudják, ami tudható.

Megjegyzés: (Morfeus mekkmondja mesesorozatból)

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Spirituális
· Kategória: Mese
· Írta: Thalia
· Jóváhagyta: Árki Zsuzsanna

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 329
Regisztrált: 2
Kereső robot: 33
Összes: 364
Jelenlévők:
 · Déness
 · Sutyi


Page generated in 0.2381 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz