Navigáció


RSS: összes ·




Regény: Fekete varjú VII.

, 297 olvasás, Azoromharcosa , 2 hozzászólás

Sajgó lélek

A rab madár

A fiú ma délután is a könyvtárban ült. Bár a járőrözéstől el volt tiltva, de azt senki sem mondta, hogy nem állhat neki tervezni. Az asztalon egy nagy könyv volt előtte kinyitva a város térképénél, azt vizsgálta. Olyan helyet keresett, amely potenciális búvóhely lehet egy elitpredátor számára.
Ekkor azonban egy már ismerős hang zavarta meg:
- Szia.
A lány állt előtte tegnapról. Úgy látszik, ő is a könyvtárba szokott elrejtőzni. A fiú gyorsan összecsukta a könyvet, majd széles mosollyal viszonozta a köszöntést:
- Szia! Ülj csak le!
A lány leült szemben a fiúval, majd a térképről kezdett érdeklődni:
- Miért bújtad a város térképét?
- Ó, semmi különös, csak... egy kutatást végzek. - vágta ki magát a fiú.
- Értem. - mosolyodott el a lány - Igazából... Csak szerettem volna megköszönni, hogy tegnap elkísértél.
- Nincs mit. Nem jó, ha egy lány egyedül mászkál olyankor. - mondta a fiú, majd összeráncolta szemöldökét: Ennél bénábbat nem tudtál volna kitalálni? - gondolta.
A lány zavartan nevetett:
- Figyelj... arra gondoltam... ha esetleg ma is... szeretnél...
A fiú a segítségére sietett:
- Ha ma is szeretnélek elkísérni?
- Igen. De persze, csak ha...
- Nyugodj meg! - nevetett a fiú, majd a lány szemébe nézett - Semmit sem szeretnék jobban! - talán maga sem tudta, miért pont ezt mondta, önmagát is meglepte vele és visszagondolva butaságnak is tűnt, de ha ezzel a lánnyal beszélt, szavait nem az esze, hanem a szíve diktálta. Ő maximum csak kis késéssel gondolt bele, hogy mit is mondott. Soha nem érzett még ilyet, le sem tudta volna írni. Vele minden olyan más volt, ő valahogy olyan más volt. Menthetetlenül belé szeretett a legelső pillanatban, de ő ezt még nem tudta. A lány viszont nem ijedt meg ettől a kijelentéstől, csak elpirult. Kétség kívül tetszett és nagyon jól is esett neki, hogy ezt a választ kapta.
Későn indultak útnak, mikor a könyvtár már bezárt. A lány ezúttal egy későbbi buszt választott. A nap már alászállt a téli késő délutánban. Sötét volt. Csak a közvilágítás nyújtott némi fényt. Egymás mellett haladtak és beszélgettek, mind a ketten megfeledkeztek minden másról, semmi sem létezett rajtuk kívül, csak nevettek. Amikor felértek a város főterére, ott a karácsonyi forgatag fogadta őket. Karácsony ugyan már elmúlt rég, de sok bódé és az ünnepi izzósorok még mindig kint voltak. A halk zene, a kürtős kalács illata, a fények, minden olyan romantikussá tette ezt a helyszínt. Szinte csak egy valami hiányzott, csak egyetlen egy dolog, de ahhoz egyiküknek sem volt mersze. Most még nem.
Egyszer csak megkondult a templom harangja, nehézkes, lassú, monoton, vészjósló zúgás volt. Azt jelezte, 6 óra van. A lány nehéz szívvel jelezte, most már indulnia kell, most már tényleg. Lassan lesétáltak a buszpályaudvarra és csakhamar újra megjelent a távolban a már elátkozott busz.
- Nos, ez lesz az én buszom. - mondta a lány szomorúan.
- Igen, látom. - válaszolt a fiú hasonló életkedvvel.
Mikor a körülöttük lévő tömeg már megindult, a lány búcsúzni kezdett:
- Nos, köszönöm, hogy újra elkísértél!
- Szívesen tettem! - mosolygott a fiú.
A lány kicsit tétovázott, majd elköszönt:
- Szia!
- Szia!
A lány még egyszer visszanézett, megállt, mintha várt volna valamire. Mintha nem akarta volna, hogy ennek mára így legyen vége. Valamire még várt, de mindhiába. A busz ajtajai bezáródtak, a motor felzúgott és a fiú hamarosan már csak egyedül állt a süvítő szélben, melynek hidege a csontjaiig hatolt. Egészen eddig nem érezte a téli fagyot, hiszen belülről fűtötte valami más, most viszont hirtelen nagyon hideg lett. Tudta, hogy mi volt az, amit nem mert megtenni. Nagyon jól tudta.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Sajgó lélek
· Kategória: Regény
· Írta: Azoromharcosa
· Jóváhagyta: Biró Erika

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 323
Regisztrált: 1
Kereső robot: 30
Összes: 354
Jelenlévők:
 · Déness


Page generated in 0.2091 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz