Navigáció


RSS: összes ·




Regény: Fekete Varjú IV.

, 281 olvasás, Azoromharcosa , 3 hozzászólás

Sajgó lélek

A varjú felszáll

Egy ideges ember sietett végig az éjszakai kihalt utcán. Folyamatosan hátrafelé forgolódott, mintha valami üldözné. Minden apró zajra megriadt. Sietett, szinte már futott. Az egyik lámpa fénye pislákolni kezdett, mikor elment mellette a járdán, nem bírta tovább, futni kezdett. Tudta, hogy követik.
Nem sokkal mögötte egy magas, vékony alak lopakodott, kerülve a lámpák fényeit. Fekete ruházata, cipője, nadrágja, pulóvere, csuklyája és maszkja tökéletesen alkalmassá tette arra, hogy észrevétlenné váljon az éj sötétjében. Gyorsan haladt, nesztelenül. Az utat a 2-3 méteres mélységtől elválasztó kerítésen osont, majd hogy áldozata futásnak eredt, követte a példáját. Úgy rohant a vékony téglafalon, mint egy kecses kötéltáncos, léptei még mindig nem hagytak maguk után nyomot és az egyensúlyából sem billent ki egy percre sem. Követte az ideges embert, egészen amíg az hirtelen át nem futott az út túloldalára, ekkor ugyanis a fekete alak egy árnyékot vélt felfedezni szeme sarkából a lámpa fényénél. Őt is követte valaki, az üldözőből üldözött, a vadászból vad lett. Csapdát állítottak neki és ő nevetve belesétált.
Látszólag nem vett tudomást az őt követő árnyról, de szemmel tartotta őt a fényforrásoknál megjelenő elnyúló árnyék segítségével. "Egy felderítő, ha előre néz, lát jobbra, lát balra, sőt maga mögé is! " Amikor a zebrához ért, nem kelt át az úton, egyenesen ment tovább. Hagyta futni az ideges embert, nagyobb hal akadt a hálójába. Ekkor már mind a ketten tudták, hogy a másik tud róluk. Halálos táncukat járták. A fekete ruháson volt a sor, hogy megtörje a csendet és lépjen. Elsőként övé volt a lehetőség, hogy harcteret válasszon. Olyan helyre kellett csalnia üldözőjét, ahol esélyei megnövekednek. Mikor egy kiégett lámpa következett és a predátor, mert az volt, szem elől veszítette a felderítőt, az hirtelen átugrotta a kerítést és egy tompa puffanással landolt a park gyepén, majd futásnak eredt. A predátor hallva a puffanást és a gyors léptek neszét, apró faágak ropogását, követte a felderítőt. Egyetlen küldetése volt, amiért ideküldték: megölni azt a felderítőt, aki a semmiből bukkant fel és sorra hiúsította meg minden tervüket. A vezetés bármit megadott volna a Fekete Varjú kiiktatásáért.
Hamarosan egy patakhoz értek. A felderítő jól tudta, az iszapos, sáros medren csak egy helyen lehet átjutni anélkül, hogy beleragadna. Egy útközben felvett követ ejtett a patak vizébe, hogy üldözője nehogy elveszítse a nyomát. Bejött a számítása, a predátor, bár nem látta őt, de követte a hangokat, egészen a patakig, ahol cipője bele is ragadt a mély sárba. Most tudta meg, hogy őt is csapdába csalták. Kétségbeesetten tekintett körbe, de semmit sem látott a sötétben. Kapkodta a fejét, de nem hallott semmit. Ekkor viszont éles csikorgás rázta fel a park csöndjét. Valaki két borotvaéles pengét húzott végig egymáson. A predátor tőreiért nyúlt. Egy nagyot nyelt, majd marokra fogta őket. Erősen szorította a fegyvereket, a halál szelével cirógattatva ösztönei már elhagyták. Egyszer csak balról hallott lépteket, hirtelen arra fordult, de nem látott semmit. Ideges volt, rettegett. Most jobbról hallotta a lépteket, elkapta a fejét, de ott sem látott semmit. Játszottak vele és ő ezt nagyon jól tudta. Végleg elveszítve a kontrollt maga fölött, félelmében elkiáltotta magát:
– Tudom, hogy itt vagy! Gyere elő és ölj meg, ha azt akarod!
Kérése ebben a pillanatban meghallgattatásra talált. Pengék suhogása törte meg a csendet, majd egy halk hörgés következett és újra csend. Újra halálos csend. Csak egy varjú károgott egy öreg platánfa ágán ülve. Csak egy varjú károgott.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Sajgó lélek
· Kategória: Regény
· Írta: Azoromharcosa
· Jóváhagyta: Árki Zsuzsanna

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 31
Regisztrált: 1
Kereső robot: 39
Összes: 71
Jelenlévők:
 · Sutyi


Page generated in 0.084 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz