Navigáció


RSS: összes ·
Próza: Az én kiscicám

, 528 olvasás, Alberczki László , 16 hozzászólás

Megemlékezés

Egy őszi napon születtem én, a kis lánycica, akit nagyon szeretett, a cica - mama. Ő sovány volt, enni keveset kapott, pedig nekünk, sok tejcsit adott. Testvérkéimmel sokszor féltünk, a kutyák csaholásától, anyukánk meleg szőrébe bújtunk. Ahogy egy kicsit nőttem, egy másik gazdihoz kerültem. Fáztam, és éheztem. Sírtam, hiányzott a szeretet, a gondoskodás, hol vagy cica - anyukánk? Nem szerettek, rúgtak belém, ilyenkor én bújtam, ahová csak tudtam.
Egyszer csak valaki kezébe vett, dajkált, mint egy gyermeket. Éreztem, a szíve szeretettel tele, Istenem, bár mehetnék vele. Az emberek beszélgettek, szó szót követett, és ő a kabátja alá tett. Ott meleg volt, pedig kint tombolt a hideg tél, és süvített a szél. Mentünk, úttalan utakon át, majd hazaértünk, és egy meleg szobába betértünk. Ő kezébe vett, mosolygott. Bár kicsit még féltem, szívem még vadul kalapált, de éreztem hogy ő lesz az én gazdikám.
Körbevett a sok cica, néztek rám. Ennivalót kaptam, és a melegben elszundítottam. A következő napok ismerkedéssel teltek. A cicák már nem fújtak, szerettek. Összebújtunk, szunyókáltunk. Sokat játszottunk, és doromboltunk. Mivel kicsit szemtelenke voltam, a Csáp nevet kaptam.

Múltak az évek, szerettem a nyarat, ott hűsöltem a bokrok alatt. Egy nyári napon, az út mellett szunyókáltam, és egy nagy zúgásra riadtam. Szaladni kezdtem de hirtelen könnyű lett a testem. Én a kiscica, fekszem az úton a porba, piros vérem folyik a homokba. A gazdi hangját vélem hallani, ahogy a kiscicáját keresi. Végre rám talál, könnye folyik...
Szeretném vigasztalni, vele játszani, és neki dorombolni. De én már elmegyek, majd az égi mezőn, egeret kergetek.
Van egy kis sír, az akácerdő szélén, a fák alatt, ahol a vadvirágok nyílnak. Ide kerültem, ennyi volt az életem csupán, de tudom örökké emlékezik rám a gazdikám.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Megemlékezés
· Kategória: Próza
· Írta: Alberczki László
· Jóváhagyta: Biró Erika

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 16
Regisztrált: 2
Kereső robot: 16
Összes: 34
Jelenlévők:
 · Öreg
 · PiaNista


Page generated in 0.0435 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz