Navigáció


RSS: összes ·
Novella: A mafla Mikulás

, 587 olvasás, Frekventor , 10 hozzászólás

Mikulás

Mi férfiak szinte valamennyien eljutunk abba a korba, amikor van imádnivaló unokánk, és mindent megteszünk, csakhogy boldognak lássuk szemünk fényét, a kis unokát. Jómagam azt is bevállaltam, hogy december elején Mikulás legyek, azaz beöltözök, és viszem az ajándékokat a csöppségeknek. Van benne kockázat, mert a kicsik jól ismerik a nagypapát, tehát ha nem akarjuk, hogy lebukjunk, alaposan elmaszkírozzuk magunkat.

Elérkezett a nagy nap estéje, már minden elő volt készítve, remek piros öltözék, álszakáll, zsák az ajándékoknak, és persze a csomagok a két unokának. Feleségem alaposan szemügyre vett, itt-ott igazított az öltözékemen, aztán utamra engedett. Egyetlen dologgal nem számoltam, azzal, hogy vajon mit fogok nekik mondani. Láttam már ilyet, gondoltam ragadt rám a mikulás szerepköréből elegendő ismeret.

Becsöngettem, már vártak, az anyu és a két gyerek megilletődve álltak a szoba közepén, míg az apa beengedte a Mikulást.
- Szervusztok gyerekek, brumm-brumm, azt hallottam, hogy egész évben jó gyerekek voltatok, igaz ez?
Valahogy úgy emlékeztem, hogy a mikulások dörmögnek, hirtelen beugrott ez a brumm-brumm valamennyiük megrökönyödésére. Gondoltam ez jól kifejezi a Mikulás mély hangját, vesztemre. Az év további részében valahányszor találkoztam a gyerekeimmel, elsütötték a viccüket: brumm-brumm.

Tovább folyt az előadás, a gyerekek bólogattak, igen, jók voltak.
- No azért nem is hoztam a krampuszokat, mert tudtam, hogy itt nincs kit megverni a virgácsokkal, és ti biztosan meg is ígéritek, hogy jók is maradtok. Ez esetben prezentálom az ajándékokat, ez a tiéd, ezt meg neked hoztam.
Mivel a két csomag nagyjából egyforma volt, persze hogy elcseréltem, A szülők persze korrigálták, mondván, hogy a télapó már fáradt, ezért tévedett. Ekkor szólalt meg a kisebbik:
- Nini, a mikulásnak pont olyan gyűrűje van, mint a papának!
A nagyobbik kontrázott.
- Nahát, pont olyan anyajegye van a füle mellett, mint a papinak!
Kész lebukás volt, gyorsan felálltam, fogtam a zsákomat és elköszöntem, mondván, hogy még sok gyerekhez el kell jutnom, indulok is. Valahonnan még rémlett, hogy a télapók gyorsan eltűnnek, ezért még hozzáfűztem, hogy "huss"…
Amint betettem az ajtót, mögöttem felharsant a kacagás, az egész család vigadott a mafla mikuláson.

Többet nem vállaltam ilyen szerepet, bár leszűrtem a tanulságot: rögtönözni csak a jó színésznek szabad, a laikust hamar rajtakapják a turpisságon, a kis szerepre is készülni kell.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Mikulás
· Kategória: Novella
· Írta: Frekventor
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 27
Regisztrált: 2
Kereső robot: 11
Összes: 40
Jelenlévők:
 · Kócos
 · Öreg


Page generated in 0.0269 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz