Navigáció


RSS: összes ·
Ez+az: Második levelem a Mikuláshoz

, 517 olvasás, P.Palffy_Julianna , 14 hozzászólás

Mikulás

Kedves Mikulás!

Szeretném még egyszer megköszönni, hogy a múlt évezredben megírt levelemben kérteket maradéktalanul teljesítetted. Már nem emlékszem melyik könyvet kértem akkor, de biztos lehetsz benne, hogy még mindig itt dekkol a könyvespolcomon. A narancsokat és a csokikat megettem.

Tudom, hogy nagyon sok dolgod van, de most úgy gondoltam, hogy megpróbálkozom, hátha éppen ráérsz egy pillanatra, és a gyerekek mellett ránk, felnőttekre is jut egy kis hókuszpókusznyi időd.
Először is, az én csokiadagomat nyugodtan vidd el Dóriékhoz, mert lemondani ugyan nehéz róla, de muszáj, ám náluk sokkal jobb helyen lesz. Azért néhány zselés szaloncukrot becsempészhetsz a mandarinok és narancsok közé, majd stikában, és szigorúan csak egyenként nyelek le egyet-egyet az élvezet kedvéért. (képzeld el, mindig kinevetnek miatta, mert én ezt szeretem a legjobban a sokféle, különleges szaloncukor közül)

Aztán, ha még mindig van időd, akkor teljesítsd a szeretteim, barátaim kívánságait, békíts, gyógyíts, adj reményt, és az egészségbatyut, meg a szeretetfonalat se hagyd otthon! Majd elfelejtettem! Néhány mázsányi észt is csomagolj az ajándékok közé, hogy aki híján lenne vele, ne nélkülözzön! Lámpást is kaphatna például az, akinél, akiben nagy a sötétség. Elkerülhetné az útvesztőket, és nem véletlenül, de bennünket se vinne gödörbe. Jó lenne, ha kevés virgácsot kellene becsomagolnod.

Ha még nem untad meg a listámat, akkor szeretnék én is egy nagyon nagy dolgot kérni magamnak, magunknak. Kicsit nyakatekerten kérem, de biztosan érted hogyan gondolom. Na jó, nem is egyet. Legalább négyet. (négy csizmát is kiteszek, ha az kell hozzá) Jó-jó, tudom, most mosolyogsz a bajszod alatt! Nem kell azonnal, szép sorjában is teljesítheted, de ne húzd sokáig, mert mire megnőnek, a hamuból is mamu lesz. Szóval, ha még nem lenne egyértelmű, akkor mondom: nagyon szeretnék már nagymama lenni. Szeretném nézni ahogy nőnek az unokáink mint a gombák, szeretném látni, hogy a fiúk az öregapjukkal fúrnak-faragnak, vagy a lányok éppen velem gyúrják a tésztát, és egyfolytában csacsognak főzőcskézés közben. Szeretnék sokat mesélni nekik – becsszóra megígérem, hogy magam írom őket –, szeretnék pityeregni a ballagásukon, és jó lenne még táncolni az esküvőjükön is.
És szeretném továbbra is megtartani az igazi karácsonyokat! Nem az ajándékozóst, hanem a csillogó szemekkel nevetős, családi melegséggel, szeretettel teli összejöveteleket, mint ahogy eddig is.

Ha bármiben a segítségedre lehetek szólj, ha rajtam múlik megteszem!

Vigyázz magadra kedves Mikulás, csak szépen, lassan azzal a szánnal, hóviharban pedig különösen óvatosan repüljetek!
Üdvözletem a bátor rénszarvasoknak, ügyes manóknak!
A krampuszoknak pedig sokkal kevesebb munkát kívánok!

Szeretettel és öleléssel:
Julianna

Megjegyzés: Dóri levele olyan kedves volt, hogy nem tudtam megállni, és én is megírtam a listámat. Hátha…

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Mikulás
· Kategória: Ez+az
· Írta: P.Palffy_Julianna
· Jóváhagyta: Pieris

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 11
Regisztrált: 0
Kereső robot: 11
Összes: 22

Page generated in 0.0234 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz