Navigáció


RSS: összes ·
Novella: Minden férfi egy disznó

, 507 olvasás, kismeszoly , 8 hozzászólás

Ezek vagyunk

Ülök egy cukrászdában (húsz éve nem jártam ilyen helyen, csak a gyerekekkel fagyizni, de most itt van randim, nem nő, munka…), a hely jellegéből adódóan hallgatom a körülöttem kávézó-sütiző emberek zsongását. "Petike szépen egyél, látod, mondtam, Petike, ne csináld, látod, leejtetted a dobostortát…" Meg ilyesmi.
A mögöttem lévő asztalnál két hölgy beszélget. Ötven év körüliek. Rutinos cukibajáróknak néznek ki, ablak melletti asztal, a legjobb hely, és közvetlen természetességgel ugráltatják szegény kiszolgálót. Azért is figyeltem fel rájuk, mert kicsit kitűntek a társaságból. Apró időzárvány a rohanó nagyközönség közepén. Félig szándékosan ültem a közelükbe, no nem azért, hogy hallgatózzak,… de igen, azért!
- És levittük a nagy komódot a telekre, a gyerek majd megszakadt, mire feltette a Skoda tetejére, én ugye nem emelhetek, mert még kell egy hónap a varratnak, az én pozíciómban nem öregedhet az ember ugye, erre ez a marha elkezd ordítani, hogy miért hozunk ide minden szemetet anyámtól, semmi tisztelet nincs benne ugye, képzeld, mikor a gyerekkel levették, leejtették, és széthullott az egész, csak a felső fiók maradt meg, és azt mondta ültessek bele muskátlit, vagy üljek bele én, hát én ugye teljesen kész lettem, és a jóska mondta, bírjam még kicsit ki - KI AZ A JÓSKA?- az is egy disznó, nem válik, majd elmesélem, és elrontotta az egész hétvégémet ugye, és sírtam a jóska vállán, mint egy gyerek.
- De legalább neked még ott a gyerek, meg a férjed, anyád él, meg most hallok valami Jóskáról, te nem vagy egyedül. De én? Én már minden reményt feladtam! Hol ismerkedjek? Az én koromban, az én pozíciómmal tudod, nem lehet akárhol! Pedig már a villamoson is próbálkoztam! De minden férfi egy disznó, képzeld el, ülök a villamoson, tudod, a Blahán szálltam fel, tudod elvisz az Alle-ba, láttam minap ott egy olyan virágtartót tudod, mit Barátokkösztbe, hát azt meg kell venni, szóval megyek a villamoson tudod, a corvinnegyednél felszáll egy pali, hát anyukám, tiszta George Clooney, és rámmosolyog, és visszamosolygok, és már direkt úgy fordul tudod, hogy mellém érjen, mire teljesen felszáll, és képzeld, a disznó felrántja a karszalagot, és kéri a jegyeket, bérleteket, és tudod aranyom, köpni-nyelni nem volt időm, nem hogy menekülni, és megvágott tizenkétezerre. Nincs valami törvény, vagy szabályzat a BKV-nál, hogy sármos ember nem mehet ellenőrnek?
Miután piruló fülekkel hívom a felszolgálót, csendben itatom a szalvétával a kávét, amit végigköptem a terítőn. Még elmentükben hallom: Látod, az is egy disznó…

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Ezek vagyunk
· Kategória: Novella
· Írta: kismeszoly
· Jóváhagyta: Pieris

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 8
Regisztrált: 0
Kereső robot: 10
Összes: 18

Page generated in 0.0384 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz