Navigáció


RSS: összes ·




Novella: A kivégzés

, 427 olvasás, dreamwalker , 2 hozzászólás

Halál

az Ő szemével láttam. hideg angyalszárnyak örültek körül, borzongató szellőként hatoltam át a plexiüveg falon, ami elzárta a lányt a nézősereglettől. ügyvédek, bírók, az egyik áldozat rokona. a lány bíbor szemével izgatottan nézelődött, az ezüstszínű szék, melybe belebilincselték a fehér neonfényben glóriát szórt mindenre a helységben. két fehér köpenyes orvos lépett a terembe. közelebb léptem a lányhoz. hallani kezdtem fohászát, melyet hozzám, a Halálhoz suttogott. ajkai formálták a szavakat, másként nem hallottam… talán mégsem engem hív…
~szerelmes sötét, takarj be kérlek árnyaid óvó köpenyével. a megvilágosodásba zuhanok, de még nem bukhatok alá. add nekem kérlek hideg szárnyaid, hogy elhagyva mindent, mely fájdalom a világon, levetkőzhessem szolga mivoltom és felrepülhessek melléd, a Sötétségbe. kérlek, ne hagyd, hogy a fény elégessen és semmivé foszolva, csak vérem emléke maradjon Testvéreim ajkán és szívében.~
az orvosok előkészítették a méreginjekciókat. a lány mosolyogva vette tudomásul, másodpercek múlva beteljesül az álma. halálbüntetés… életet-életért. az Igazság pedig más volt. elvette az életet, hogy Üressé tegye és megszabadítsa viselőjét. az áldozat, még élt, Testvérévé vált, és most Őt gyászolta. láthatatlanul figyelte Ő is a plexi túloldaláról.
letérdeltem a lány mellé. az orvos a felkarjába szúrta a mérget, láttam ahogy érhálózatán végigfut, megbénítva minden izmot, mely egy kicsit is felszív belőle. megfogtam karját, és szánakozva, fájdalommal telve néztem, de a lány csodálattal figyelte a halál munkáját, a bizsergést ami kúszott mindenfelé testében. láttam, ahogy a méreg közelít a szívéhez. az ütem melyre vert, egyre gyorsult, idegrendszere egyre jobban felajzódott ahogy a beteljesülés ígérete centiről centire közelebb úszott hozzá. végül a méreg elérte szívét, mely egy pillanat alatt megállt. a lány még élt egy pillanatig.
~végre.~sóhajtotta, majd mindene elernyedt. mindene, csak az ajka nem. arra mosoly fagyott - az én ajkamra, pedig egy csepp. egy csepp, a véréből.

Felébredtem, és életemben először, másként gondoltam a Halálra.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Halál
· Kategória: Novella
· Írta: dreamwalker
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 184
Regisztrált: 2
Kereső robot: 33
Összes: 219
Jelenlévők:
 · Öreg
 · Sutyi


Page generated in 0.7433 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz