Navigáció


RSS: összes ·
Próza: Egy galambpár viszontagságai

, 222 olvasás, Lemli.Rozsi , 0 hozzászólás

Természet

Előszó

Előfordult már néhányszor galambok estek be, a franciaerkély és az erkélyajtó közé. Ez a rés kb. 20-25 cm széles csak, lényegében egy kilépő, ha valaki nézelődni akar. A galambok néha ott tollászkodtak a korlátján, beesve nem tudták kinyitni szárnyukat, ott ragadtak. A férjem, résre nyitva az erkélyajtót próbálta elkapni őket és a szabadba kiengedni. Volt, hogy kibújtak a kezéből a lakásba berepültek- persze ablaknyitásnál, huss-kirepültek. Valami takaró lemezt tegyél már oda, piszkáltam kedvesemet, Ő egy ablakpárkányt tett oda, ez a hőszigetelő ablakok cseréjénél megmarad.

Történés-

Észrevettük, hogy apró ágakat hordtak a tubik a takarólemezre, a szélvédett sarokba. Node mily szépen, keresztbe-sorba-sugárirányba rakták. Fészeknek készül ez! No mi a fene! A férjem nem dobott hátast az ötlettől, hogy kövessük-fényképezzük ezen eseménysorozatot.
Július utolsó napján nagy ramazuri volt, viharos (gonosz) szél, szinte az összes pici ágacskát lesodorta az erkély aljára! Röpködött lelkesen megint a pár, hordta az újhoz a muníciót. Hát ekkor már férjem is, aki nem díjazta eddig ötletem, megsajnálta őket, felszedett vagy 100 ágacskát alulról, visszarakta és lekötötte madzaggal a tartóhoz. Jöhet a tájfun is, az ott marad!
No persze Ő mérnök, utánozta az eredeti sugár-haránt-körkörös irányt. Birtokba vette a tójó még renoválás előtt, a pár ágra odatojt egy tojást, node legurult-placcs- széttört, sajna. Egy másikat sikerült épségben visszarakni, a már ’ bombabiztos’ fészekbe.
Érdekes, miért pont itt akarnak költeni, nálunk? Az új ’ renovált’ fészekben megjelent egy tojás, ezt akkor láttam, mikor a redőnyt résnyire felhúztam és elröppent a fészekről, nem a postagalamb, hanem a párja! Sötétszürke színű, de ott ahol a farok toll alul összeér, ott kis fehér tollpihék láthatók. Ja, a nyakánál zöldes, kicsit lentebb a bordóhoz hasonló színezésű. Hamarosan visszaült a kész fészekre.

Megjegyzés: -folytatása következik-

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Természet
· Kategória: Próza
· Írta: Lemli.Rozsi
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 21
Regisztrált: 1
Kereső robot: 20
Összes: 42
Jelenlévők:
 · alias


Page generated in 0.0272 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz