Navigáció


RSS: összes ·




Ez+az: Művészsors

, 305 olvasás, AltErna , 0 hozzászólás

Ezek vagyunk

A legtöbb igazi zenész élete így kezdődik:
"Tedd már le fiam azt a rohadt gitárt és tirhuljál végre tanulni!"
Esetleg még szkeptikusan, idegesítő hangsúllyal azt is hozzáteszik:
"Ebből nem lehet megélni! Hányszor mondjam már, hogy felelősség is van a világon! Veled csak a gond van, téged mindig csak noszogatni kell!"
A zenészpalánta dühbe gurul, felforr az agyvize, őrjöngeni tudna. A szobájába vonul bevágja maga mögött az ajtót. Értéktelennek érzi magát, folyton csak a szidást, az osztást kapja, amiért ő nem tud olyan lenni, mint mindenki más. Ilyen feszült állapotban persze nem képes másra koncentrálni, MUSZÁJ elővennie a hangszerét, legalább ebben jó, ez megnyugtatja. Ördögi kör. Számára a zene egyfajta függőség, a megpendülő húrok dallamjátékán vigasztalódik, ez az ő "drogja". Végigjátssza a repertoárt. Zúzós rockzenekarok kemény, metsző, hörgő "nótái", majd egyre dallamosabb, lágyabb melódiák… kicsorduló könnyei végigszántják gondterhelt arcát. Miért nem hagyják már őt békében? Miért nem értik meg, hogy ő abban szeretne a lehető legjobb lenni, amit igazán szeret, nem pedig mások elpocsékolt álmait valóra váltani? És egyáltalán, miért az Ő életét akarja mindenki rendezgetni?
Aki nem a megszokott utat járja, nem a megszokott, konformista életet éli, és nem egy hétköznapi hivatást választ, annak bizony meg kell vívnia ezeket a csatákat, napról napra.
Aztán ahogy telik az idő, felnő a kis csodagyerek, és szép karriert fut be. Utazgatás, turnék, fesztiválok, szabadság, szárnyaló kreativitás. Szinte teljesen a maga ura lesz. Agyő, bunkó főnök, szürke nadrágkosztüm, túlórázás, kimért hangulat. A szülő, nagyszülő, stb. meg persze csak sárgul. Ő ugyanis lehúzott kemény ötven évet egy céges irodában, számítógép, papírok, mappák és állandó utasítgatások és határidők meghitt társaságában, miközben azt próbálta belesulykolni utódaiba, hogy gyakran fel kell adni önmagát az embernek, ha hosszú távon meg akar élni. Ennek a szaros kölyöknek meg egy csapásra összejön minden, gürcölés és fogcsikorgatás nélkül.
És ezért is ki lesz a hibás? Hát persze, hogy a gyerek! Rajta fogják számon kérni az ősök saját elcseszett életük minden apró mozzanatát.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Ezek vagyunk
· Kategória: Ez+az
· Írta: AltErna
· Jóváhagyta: Pieris

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 336
Regisztrált: 1
Kereső robot: 29
Összes: 366
Jelenlévők:
 · Déness


Page generated in 0.2129 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz