Navigáció


RSS: összes ·




Próza: (Csillag)Jegy a Világvégéhez 1/12 - A Kos

, 427 olvasás, Agatha_Keyguard , 6 hozzászólás

Elmélkedés

A világvége elkerülhetetlen, megváltoztathatatlan, megmásíthatatlan tényező manapság, sőt mi több, van olyan híres és rejtélyes jelenség, mint a Da Vinci-kód. Vajon tényleg eljön? És ha jön, mi fog változni? Kihal az emberiség? Vagy olyan lesz, mint egy japán gyorsvonat – jön és megy? Erről a méltán híres problémáról faggattam a tizenkét leghíresebb Csillagot, vajon ők mit gondolnak erről.

A Kos
A Kost természetesen egy jól menő vállalkozás élén találtuk meg, ami a legújabb projectjét hivatott megvalósítani. Mikor beléptem mindent az előrehaladás szellemében láttam: az iroda kinézete és berendezése egy báziséra hasonlított, mindennek megvolt a maga helye, a személyes tárgyak mindössze egy kép volt a családjáról az íróasztalán. Mégis kényelmes volt, a maga praktikus módján.
Kosunk kinézete elegáns, kisugárzása határozott, ahogy azt várhattuk tőle. Előzékenyen kínált hellyel modern irodájának egy bőrfoteljében, és gyengéd mosollyal kért, hogy vágjunk is bele a kérdésekbe. Lényegretörő, mint mindig.
Az általános kérdéseket követően bele is csaptunk a lecsóba.

Ön mit gondol arról a hiedelemről, miszerint hamarosan bekövetkezik a világvége?
Ezzel a babonával szinte mindennap találkozom, hogy őszinte legyek, nem lep meg. Az emberek mindig keresnek valami indokot, amire hivatkozva kiléphetnek egy munkahelyről vagy kikérhetnek egy hét szabadságot… netalán felrúgják az irodaasztalt, szétszórják a papírokat, mondván, hogy már úgy is mindegy.

Akkor Ön bizonyára nem hisz az ilyesmiben.
Hinni? Nem, távol áll tőlem az ilyen magasztos nézet. Az én hitemet az a cél képzi, amit meg is fogok valósítani. Aligha lehetséges, hogy egy világvége bekövetkezzen pont most, mikor az elmúlt évezredekben is elmaradt. Szerintem nincs különösebb ok az aggodalomra.

Ezt üzeni a cikk olvasóinak is?
Természetesen.

Mit szól azokhoz az úgynevezett "túlélő-csomagokhoz", amiket az emberek beszereznek, amikkel bebiztosítják magukat?
*Kosunk megejtett egy félmosolyt* Pénzkidobás. A túlélés mindennapos probléma, minden egyes napot túl kell élni, meg kell vele küzdeni, hogy eljussunk a holnaphoz. Én nem látom hasznát az ilyen "csomagoknak". De természetesen, ha valaki ebben hisz, ám lelke rajta.

Ha mégis bekövetkezne a világvége, Ön mit tanácsol az Olvasóknak?
Amennyiben mégis bekövetkezik és lesznek túlélők, csak azt tudom javasolni, hogy álljanak fel és törekedjenek arra, hogy a legélhetőbb környezetet alakítsák ki számukra. Fogjanak össze túlélő embertársaikkal, elvégre csapatban erősebb a harci szellem, és küzdjenek a végsőkig! Amit az ember egyszer felépített fel tudja építeni megint… megfelelő vezetővel az élén, természetesen.

Ha mégis elmarad, arra is akad tanácsa?
Abban az esetben üzenem minden emiatt felmondott kollégámnak, hogy az asztalokat már a helyükre pakoltuk, a papírokat összeszedtük és amennyiben ennél a cégnél szeretnének dolgozni, az eddigi munkakörüket leredukáltuk a "kávéfőző asszisztens" és a "takarító manager" pozícióra. És emellé egy havi szobafogságot kapnak… akarom mondani józanodási időt hagyok nekik. Az üzlet megy tovább, de ha ismét készek harcba szállni az oldalamon, akkor egyenesen dübörögni fog és lesöpörjük a vetélytársakat!

Köszönöm, hogy időt szakított rám!
Részemről az öröm!

Miután távoztunk a Kost semmi sem gátolta meg abban, hogy az összes munkatársával közölje a hírt: Évbúcsúztató Party-t rendez. Nem kevesebb célja volt ezzel, mint felmenteni alkalmazottait a népi riadalom hatása alól. Mégiscsak kedves egyén, a hatalmas harciszelleme ellenére.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Elmélkedés
· Kategória: Próza
· Írta: Agatha_Keyguard
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 155
Regisztrált: 2
Kereső robot: 36
Összes: 193
Jelenlévők:
 · PiaNista
 · Sutyi


Page generated in 0.2135 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz