Navigáció


RSS: összes ·




Próza: A Mindenség tükör-csarnokában

, 945 olvasás, leguan , 1 hozzászólás

Misztikum

Miért…? Oh, vajon miért folytattam tovább, konok elszántsággal az elátkozott, kínnal teli utat? Ami életemben az enyém volt, amiért oly hevesen vert szívem, hirtelen semmivé foszlott, mint fátyolos felhő a dühöngő szélviharban.
A Mindenség közepén végül elvesztettem önmagamat is…
Nem tudtam merről indultam, és azt sem, merre visz elátkozott utam: a Sötétség tengerében fürödve, oly nehéz volt emlékezni önmagamra!
A képek, amelyek feltörtek emlék-hantjaim dohos börtönéből, mint a torzó homokszobrok az esőben, mindig szétmállottak, nyomuk sem maradt. Jól tudtam, közel jár a Végső Pusztulás, és lassan, nagyon lassan süllyedni kezdtem a nyirkos földbe, mint a léket kapott hajó az alkonyat vér-tengerébe.

Vajon milyen hosszú lehetett az út? Percek, órák, napok, vagy évek tűntek el a semmiben…? Az idő elfolyt, csak azt éreztem, hogy süllyedek.
Tudtam, hogy létem csúf álarca lehullott a könny-áztatta porba, s láttam a fehéren izzó Napot, pedig körülöttem sűrű, jéghideg, fekete eső esett: a bukott angyalok siratták elhamvadt álmaikat.
Bár a sötétség nem eresztette lelkemet, mégis bíztam benne, hogy utamat a boldogság kíséri majd, s ha mégsem, Szellemem győzelmet arathat a pusztuló Élet felett. Most, mikor a Hold fényében holt lelkek szó-foszlányai bolyonganak, gondolataimra izzó töviskoronákat helyez a kimondhatatlan Iszonyat…

A Nap gyűlölt, hazug fénye felé szállok, mégis haláltól bűzlenek pórusaim! Gyötrő türelmetlenségem szegecses cellájában ülve várom a sötétség andalító énekét. A súlyos, komor függönyöket meglebegteti az októberi szél, s a távolban felvonyítanak az elveszett szelindekek.
Nyugodtan, vágy és remény nélkül lebegek egy falak nélküli szobában, s néha összeborzongok a jeges fuvallatoktól.
Senki sincs már itt, senki sincs, aki emlékezne nevemre! A falak mögött a szótlan üresség tátong, mint egy éhes, pokoli száj.

Egy arctalan zenekar szomorú dallamot játszik a Mindenség tükör-csarnokában. Hosszú, fekete lepelbe burkoltan pengetik lantjaikat. A hangok, mint az éhes vadak karmai, pusztuló húsomba marnak.
Majd felgördül egy mélybíbor függöny, s mögötte, szigorú rendben, ódon, feledés-penész lepte ajtók sorakoznak. Izzó, nem evilági lávaként ragyognak rajtuk a rettentő számok, melyek oly egyformák, mint a sírba fektetett holtak kínzó szótlansága.
6…6…6…
A Halál csontos keblére ölelt hát, s a lángok mardosni kezdik megbomlott elmémet. Éjsötét felhő-szörnyeteg ereszkedik a csarnokra, s lassan minden reményt felemészt az átkoktól burjánzó végtelen…

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Misztikum
· Kategória: Próza
· Írta: leguan
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 102
Regisztrált: 0
Kereső robot: 22
Összes: 124

Page generated in 0.1309 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz