Navigáció


RSS: összes ·




Memoár: Beszélgetések 3.

, 539 olvasás, Mona , 10 hozzászólás

Sajgó lélek

Voltam otthon. A ház már annyira idegen, hogy félek közel menni hozzá. Ti vagytok ott, kísértetek, haldokló emlékek vízbe fúlt dala, a ruhád ölelő illata.

Sokszor el sem hiszem, hogy léteztél. Nehéz elhinni azt, hogy egy olyan világban, ahol minden márvány-szép álarc mögött a kétszínű érdekérdekeltség bújik meg, és mindig robban… mindig… éltél Te. Ha Te nem lettél volna, nem lett volna belőlem több, más, mint egy kelkáposzta. És tudod, akik találkozhattak Veled életük folyamán, Őket egytől-egyig emelted a csillagok közé. De miért tartott ilyen rövid ideig… miért nem én haltam meg Te helyetted?

Igaz volt? És vajon képes leszel bennem élni tovább?

Mert én nem vagyok jó. Nem vagyok jó. Minden lélegzetem konfliktust szül. Bennem nincs meg az erő, ami pergette testedben a vért. Én mindig a legjobb szándéktól vezérelve kerülök bajba, keverek másokat bajba.

Én… tudod, nekem ott voltál Te. Így nem számított, mi történik, mert ismertem egy embert, aki minden körülmény közt erős tudott maradni.

Mert a szemek… a gyűlölködő szemek, ha letepertek, a hátamon azonnal forróvá vált az érintésed. Mellettem álltál akkor is, amikor már saját magam is magam ellen fordult. Fájt. Sokszor fájt a rendíthetetlen jóságod, és nem gondoltam, hogy Téged is elérhet a halál. Mert akkor hogy lesz tovább?

Szóval sok minden történt azóta. Talán egyszer elmesélem, de rossz döntéseket halmoztam, rossz utakra lépve. Bár ott lettél volna, és simogatás helyett… jól hátba vághattál volna…

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Sajgó lélek
· Kategória: Memoár
· Írta: Mona
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 196
Regisztrált: 2
Kereső robot: 17
Összes: 215
Jelenlévők:
 · Fatyol
 · Sutyi


Page generated in 0.2903 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz