Navigáció


RSS: összes ·
Próza: Lelkemnek ravatala

, 383 olvasás, RealEnigma , 0 hozzászólás

Halál

Fekete szárnyak suhognak az ég alján… Közelednek, jönnek, kik megsemmisítik lelkem írmagját.
Mennydörgés, villámlás, csattogás kíséri jöttük, mint haláli szerenád. Felvetett fejjel, büszkén, kecsesen közelednek, nem félnek, nem hisznek, nem könyörülnek senkinek.
Előlép a pap kinek csuhája fekete mint az ég, kezében szakadt biblia, nyakában ezüst kereszt csüng piros madzaggal megtoldva, amolyan csúfos szerencsétlenséget sugallva. Hervadt szirmok szétszórva mindenfelé, a ravatal körül a színpadi jelenet színhelyén. Kopott frakkjában a sánta kántor odabiceg az orgonához és belekezd a zsoltárba.
Megpihenve, szárnyukat kitárva lebegnek egy helyben a tor hívatlan vendégei.
Amolyan alázatos csendben várják, míg a pap a monológját elkezdi.
A sötétséget megtöri az a néhány gyertyafény, mi a ravatal körül pislákol, mint utat mutató utolsó remény. A valaha fehér szirmok megsárgulva csillognak, néhány felemelkedik a szárnyak suhogása áramlásában. Nincsenek könnyek, nincsenek siratók, nem kell csipkés szélű zsebkendő, könnyeket felitató. És amint a pap a kezét felemeli mint zárszót, a szárnyak erőteljes csapkodásba kezdenek elnyomva a rekedt orgona hamis hangjainak megfáradt küzdelmes nyöszörgését.
Élen egy kezében arany kardot tartó angyal közeleg, ki tudomást nem véve senkiről egyszerűen a ravatal felé lebeg. Arany kardjának ékes csillogása szinte gyönyörű a gyertyák sápadt fényében. Szárnyait leereszti, két lábra áll és nemesen, kecsesen egyszerűen, aszott lelkem felett elmormol egy imát, majd a kardját felemeli és rátűzi életem megfáradt maradékát. A pap csak néz, a kántor keze is megdermed az öreg billentyűk felett. Sikoltás töri meg a néma csendet… Lelkem egy utolsót remeg, kardélen távozik a fekete sereg körében, s én azon gondolkodok még utoljára megmaradt agyam lázas görcseinek közepette:
A pokol szebb lesz vajon, mint a föld pokoli léte?

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Halál
· Kategória: Próza
· Írta: RealEnigma
· Jóváhagyta: Medve Zsolt

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 33
Regisztrált: 0
Kereső robot: 18
Összes: 51

Page generated in 0.0429 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz