Navigáció


RSS: összes ·
Próza: Téli mese: Kisebbségesség 3

, 645 olvasás, wokendreamer , 17 hozzászólás

Paródia

Miután megszerezték az ingatlan papírjait elindultak a városba, hogy egy mesebeli korrupt ügyvéd segédletével legalizálják az ügymenetet.
- Már sokkal korábban ingatlanozhattunk volna, nem pedig egy bányában… a rezet! – jelentette ki Morgó, miután vérszemet kapott a jól sikerült akció után.
- És ez még csak a kezdet! – lelkesedett be Tudor is.
- Hapssszi!
- Igaz!

A mesélő és az adóhivatal ennél a résznél érdekes kérdéskört látott felbukkanni a soha nem lenyugvó nap bíborszínű pálmakontrasztosmajámi horizontján. (ez egy gyönyörű mondat! – a szerk.)
Valóban, ha a törpék egész életükben drágakőbányában dolgoztak, akkor:
1. Kinek dolgoztak, vagyis ki volt a munkaadójuk és be voltak-e jelentve?
2. Ha nem volt főnökük, vagyis vállalkozást vittek, hol értékesítették a drágakövet és adóztak-e a profit után?
3. Ha adóztak ha nem, nyilván ku… nagyon sok, sok pénzük volt. Ezért érthetetlen, hogy miért ájultak el egy Hófehérke nevezetű nőtől, aki ráadásul bazi nagy nőstény Yeti volt! Miért nem vettek maguknak Thai- vagy filipinó görlszöket zsákszámra? (filipina, ami a filigrán pina rövidítése - a szerk.)
4. Miért dolgoztak ha dolgoztathattak is, és miért hagyták éjszakára őrizetlenül a kincsesbányát, miért nem féltek attól, hogy valaki leveri a lakatot és kipattingatja a falból a sok gyémántot, rubint, smaragdot, meg kék opált, amikor ezek nem is egy helyen találhatók?! (Okos! Nagyon okos kérdések! De szerintem kék Opelt akartál írni! A szerk.) Na de haladjunk tovább a történettel, és tegyük fel, hogy a törpék későn érő típusú személyiségek voltak, ezért csak mostanra jöttek rá, hogy a bűnszövetkezetben elkövetett cselekedeteik jelentős anyagi haszonnal kecsegtetnek. (kecsege egy folyami hal, aminek halászatát kecsegelésnek is nevezzük. – a szerk.)

Szóval visszakanyarogva a történésbe:
A hét törpe miután beért a városba, parányi agyukat meghazudtolva, szinte percek alatt kiokosodtak. Megtudták magukról, hogy apró termetűek, ezért hivatalosan is kisebbségnek számítanak. Hama-gyorsan felvettek mindenféle segélyt és szoc-pol kedvezményt.

Asszem folyatom…

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Paródia
· Kategória: Próza
· Írta: wokendreamer
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 27
Regisztrált: 4
Kereső robot: 16
Összes: 47
Jelenlévők:
 · Csomor Henriett
 · Erdossandor
 · gszabo
 · Pekka


Page generated in 0.0456 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz