Navigáció


RSS: összes ·




Ez+az: Karácsonyi készülődés közben…

, 843 olvasás, szomorufuz , 21 hozzászólás

Sajgó lélek

Karácsony felé jár az idő. Még nem havazik, de metsző, hideg a levegő, mely végigszáguld tüdőmig. De bármilyen csípős is a levegő, el kell indulnom a karácsonyi meglepetéseimet intézni.
Igen, a karácsonyra gondolok. Mióta itt hagytál, egyedül töltöm a karácsonyaimat. Te elmentél – bár nem jó szántadból, hisz a halál ragadott el mellőlem. Elmentél – karácsonyhoz közel. Szomorú volt az a karácsonyom, mint azóta is mindegyik, hisz 13 év együttlétet nem lehet a szívünkből oly könnyedén elfelejteni, kitörölni.

Arra gondolok, milyen örömmel vártad mindig a karácsonyt, mint egy kisgyerek. Hetekkel előtte dugdostad a kezembe a megtakarított pénzedet és megkértél, vásároljak szeretteidnek ajándékokat – "Te jobban értesz hozzá" – megjegyzéssel. Milyen izgatottan díszítetted a fenyőnket. Picurkánk a helyéről figyelte – értő kis szemeivel – a csillogó díszeket és fényeket. Mintha Ő is ünnepelni készülne. De hiszen ünnepelt is, mindig megajándékozott volt a születésnapokon, a karácsonyokon. Ő is annyi időt töltött velünk, mint mi együtt.
Orromban érzem a fahéjas sütemények, az általad készített forralt bor illatát, amelyek a karácsonyainkat átszőtték.

Könny önti el szemeimet, és kegyetlenül feszítenek az emlékek, ahogy feltörnek bennem. Szomorúság ül lelkemre. Karácsony – milyen szomorú is lesz újra nélküled, hiszen már négy éve nem vagy velem.

Szép a város karácsonyi készülődésében. Több helyen sorakoznak a kisebb-nagyobb fenyőfák, várva, hogy hazavigyék őket és a csillogó szemű gyerekeknek adjanak örömet ezen a szép ünnepen. A villogó fényektől ragyognak a kirakatok.
Csak az én lelkemben fájnak újra és újra az emlékek. Metsző hideg a levegő. Sietve teszem meg hazafelé az utamat. Zimankóssá vált a december. Arcomba vág a hideg, csípős – decemberi szél. Vajon fehér lesz e az idei karácsony? Vajon a szívem megnyugszik e valaha?

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Sajgó lélek
· Kategória: Ez+az
· Írta: szomorufuz
· Jóváhagyta: Pieris

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 318
Regisztrált: 1
Kereső robot: 21
Összes: 340
Jelenlévők:
 · Berpalota


Page generated in 0.2954 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz