Navigáció


RSS: összes ·




Próza: Csattanó maszlag 5

, 670 olvasás, wokendreamer , 16 hozzászólás

Felnőtteknek

Délután 14:23 Nemeza ház konyhája.

Másiklajos kiszáradt torokkal ült az asztalnál. A valamikori fehér ing, amit lánya esküvője alkalmából jó tíz éve vásárolt egy házaló "turkájából" - a lányát, azóta sem akarta elvenni senki - szóval a rég kihízott inggallér úgy fojtogatta őt, mint egy anakonda. Az asztal másik végén Ágica elbóbiskolt. Elernyedt nyakizma olykor szabadjára engedte fejét, ilyenkor erősen lenőtt, dauerolt szőke haja, bele-beleért a már tányérba fagyott csirkefej levesbe. Másiklajos ezt a csendes pillanatot akarta kihasználni, hogy beleigyon sörébe, de Ágica rámordult:
"-Má megen iszol te állat?" - és e rövid mondókája után újból az álom és az ébrenlét negédes mezejére lépett.

Délután 16:28 Kabátfa határában - lépésben haladó Dácia gépkocsiban

Az időközben megeredt esőben autózó Töki teljesen elvesztette a fonalat. Fogalma sem volt, hogy merre lehetnek, de tanácstalanságát erősen titkolta Sáribébi előtt, aki szája szélét rágcsálva, mutatóujját tartósan a szaggatott vonalon tartva, a frissen épített műkörme szépségében gyönyörködött. Töki elgondolkodva az orrába kotort és két ujja között morzsolgatta az orrszőrrel összeragadt zöld gyurmadarabot, majd egy hanyag mozdulattal az oldalsó ablakra pöckölte.
"- Oké Sáribébi a következő benzinkútná kiszász, oszt megkérded a paraszttó, hogy holakik az apád! Világos?"
"- Töki? Nekem nem ke megkérdeznem… én, tudom hol lakik az apám."
"- Akko mé nem mondod bazmeg! Egész nap csak űsz itten némán és azt a kibaszott térképet bámulod. Mi a fasztucc ennyit nézni rajta."
"- A körmömet." - mondta halkan a lány.
Töki két lábbal a fékpedálba taposott és habzó szájjal a kormányt ütlegelte.
"- A kurva kibaszott kurva picsa életbe!"
"- Tökikém? Te montad, hogy tarcsam ott az ujjam." – mondta sírással küszködve Sáribébi.
Töki kitépte a lány kezéből a "térképet" és ordítozni kezdett:
"- Márégen itt járunk fenn valaho ennél a picsa fenyőfás vonalná, és te meg még mindég a szaggatott vonalat taperolod? Itt Bazmeg!" - És a lány orra előtt az ép mutatóujjával átdöfte a szabásmintát.
"– Tudod mennyit kerültünk te miattad? Tudod te aztat?" – Töki a kilométer számlálóhoz kapta fejét: "– Százötvennégyezer-kétszázhatvanhárom kilométert Bazmeg! Tudod mennyi ez?"
"-?"
"- Aszkérdeztem, tuod mennyi ez?"
"- Töki? Szerintem…"
"- Kussojjá! Kussojjá Bazmeg mer…" - és határtalan mérgét Töki már nem tudta elfojtani és az orra előtt burjánzó lila, hosszúszőrű kormányvédőbe harapott.
Amíg Töki a nyelvére tapadt lila műszálakat köpdöste a szélvédőre, Sáribébi óvatosan, nehogy a frissen épített műkörme a hideg és nedves ablakhoz érjen, kezeit szemellenzőként használva kibámult az ablakon. Aztán okos kis fejével bólogatva, fokozott figyelemmel ügyelve arra, hogy Töki, nehogy kárt tehessen a frissen épített műkörmeiben - odanyúlt a volánhoz és benyomta a kürtöt.


Délután 16:32 Nemeza ház és környezete

Ágica felkapta fejét az asztalról és az ételfoltos abroszra csurgott nyálába tenyerelt. Szemben vele férje, a fulladás határán, ellilult arccal mozdulatlanul ült a székben.
"- Mennyémá he!" – üvöltötte szelíden Ágica "– Há nem hallod? Meggyüttek a lyányodék!"
Sátán a falkavezér, aki az asztal alatt szintén első álmából riadt, az úrnője hangos kiáltására pillanatnyi zavarában Másiklajos lábába mart. A falkatársak, mint mindig lelkesen követték őt.


Délután16:35 Nemeza ház kapuja előtt, kívül. Még az utcán, szóval kint.

Töki kipattant az autóból és körberohanva azt, ajtót nyitott a lánynak, aki épp a fehér munkavédelmi szövetkesztyűjét húzta fel megoltalmazva ezzel frissen épített műkörmeit.
"- Oké Sáribébi meghoztalak. Miccósz, milyen flottául ment minden?" – és a kocsiból kisegített lány hegyes és pattanásos orrára lehelt egy puszit. "- Apádnak meg nem ke tudnia… érted kicsim? Szóval aztat, hogy… na… tudod, egy kicsit ideges vótam, meg ezeket. Jaj de fasza kis szoknya! Tökre frankon áll neked!"
"- Töki? Ne fossá má ennyire!"
"- Én? Én fosok? Csak aztat montam…"
"- Csak aztat montad," - és a lány mélyen Töki szemébe nézett – "aztat montad, hogy veszől nekem egy új mánikűrkészletet."
"- Kettőt!" – vágta rá Töki. Kettőt gondútam ki, merha az egyikkel történik valami izé, még mindég ottan van a másik. Nemigaz? Sáricukorbébi!"

Folyt. köv

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Felnőtteknek
· Kategória: Próza
· Írta: wokendreamer
· Jóváhagyta: Pieris

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 55
Regisztrált: 3
Kereső robot: 13
Összes: 71
Jelenlévők:
 · Pacsirta
 · PiaNista
 · Sutyi


Page generated in 0.0785 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz