ZeroNemo: Hayley bánata (novella)
Megjelent:
Témakör: Szerelem



Hayley bánata

Fényes ezüstfolyóként ragyogta be a hold a kietlen utcát. Egy derűs, mozgalmas nyári nap után egyenesen hátborzongatónak tűnhetett az éjszaka hangtalansága. A tiszta éjszaka száraz, illatos levegőt hozott Slighttown városába. A holdfény néhol megcsillant egy-egy elhullajtott szemeten.
Igen Slighttown-ról nem igazán mondhatnánk, hogy tiszta város. Legalább is nem egészen. Ugyan nagy része iskolapéldája lehetne a makulátlanságnak, de ott nem lel ilyen érdekességekre a magamfajta író. A koszos utcákat azonban most megtisztította az éjszaka varázsa.
Hirtelen sóhajtás törte meg a békés csendet: az egyik ablakban feltűnt egy csillogó szempár... Nem volt nehéz nem észrevenni. Avatatlan szemek is láthatják; a szempár nem illett bele az éjszaka idilli képébe. Kéjes kékségével gyémántként csillogott, most mégis, könnyek áztatták. Aztán hirtelen eltűnt. A kis gyémántok tulajdonosa egy gyönyörű lány volt. Fehér bőre kitűnt az éjszaka egyhangú homályából, tűzvörös haja pedig egyszerre szolgált koronaként egy finom hercegnő fején és sörényként egy megvadult oroszlán pompás díszéül.
A lányt rázta a zokogás. Naptárat szorongatott a kezében, ujjbegyével az írást simogatva, gondosan ügyelt arra, hogy könnyei ne áztathassák el azt.
- Szeretlek - suttogta a sírástól elvékonyodott hangon - Szeretlek, szeretlek, szeretlek - ismételte szomorú arccal, mintha csak ez a szó jelentene számára megnyugvást
Majd lassan, remegő kézzel visszatette a naptárat a helyére és reszkető ajkaival megcsókolta a szeretett fiútól kapott karkötőt, majd finom puha léptekkel az ágya felé vette az irányt. Leírhatatlan látványt nyújtott: egyszerre volt vad, bánatos és nőies. Finoman az ágy szélére ült, majd puha tenyerével a párnát kezdte simogatni...
- Bárcsak még itt lennél - suttogta reménykedve
Majd lágyan az ágyhoz simult és magához ölelte a párnát, mely megajándékozta őt az áhított fiú illatával. Még egyszer érezni vélte a simogatását, majd szemhéja elnehezült és a sóvárgó test édes álomba merült.



A weboldal neve:
Pieris · Πιερίς
interaktív kortárs művészeti portál
https://www.pieris.hu

A mű linkje:
https://www.pieris.hu/irodalom/olvas/mu/160429