nagyvendel: Unokám levele a Mikulástól (blog)
Megjelent:
Témakör: Mikulás



Unokám levele a Mikulástól

Kedves Bianka!

Örömmel üdvözöllek a messzi havas tájakról, és szeretettel megírom Neked, hogy újra eljövök Hozzád.

Én már régóta ismerlek Téged, és figyelem életedet, úgy, hogy igazából ne is vegyed észre, hogy mindíg Veled vagyok. Ennek már lassacskán tizedik éve.

Kár, hogy már megöregedtem, de tisztán emlékszem arra, mikor először az ágyadnál álltam, és Te hason feküdtél, arcod kissé félre fordítottad, kezeid ökölbe szorítottad, és édesen aludtál, én pedig megsimogattam fejedet, hátadat, és elöntötte lelkemet a szeretet, és megfogadtam, hogy ezentúl figyelek Rád, követem, és vigyázom életed, minden évben, és lám, újra itt vagyok, és levelet írok Neked
Messziről néztem, ahogy felcseperedtél, óvodás lettél, verset mondtál, s énekeltél. Mikor iskolás lettél, táncra kerekedtél, szépen verseltél, és jó bizonyítványoddal minden évvégén megleptél.
Csodáltam kecses tartásodat, sudár alakodat, szép szőke hajadat.
Aztis hallottam, hogy minden évvégén, December elején, advent idején, karácsonyra kelvén várod az ünnepeket, a szép fenyőfát, és alatta a sok, becsomagolt csodát. Mert megérdemled, és várod a Mikulást, az angyalkát, és szent este, a megváltó Jézuskát.
Nagyon nehéz eltalálnom azt, hogy mire is vágynál igazán, társasjátékra, babára, vagy modernebb dolgokra talán?
Hiszen nagyon megváltozott a szokásrend, és a világ. Beszéld meg szerető szüleiddel ezt a bölcs ajándékozást, ők segítenek, hiszen a legjobbat akarják Neked, hiszen mindennél jobban szeretnek, és majd én is segítek.

Hamarosan zárom levelem, hiszen sok a feladatom, vár a sok kisgyerek. Sok dalt kapok, és mások verset irnak nekem, én ide írom Neked, azt a verset, amit nagyon szeretek.

Kérlek, ne aggódj, továbbra is veled leszek, ha látom, hogy igényeled. Áldott ünnepeket kívánok Neked, legyél továbbra is kedves kislánya mindazoknak, akik Téged nagyon szeretnek. Vigyázz magadra, és akkor sokáig Veled leszek.

Őrizd meg magadban a gyermeki lelkületed, és add át másoknak is a szeretetet, az örök emlékezetet, ez az igazi ajándék, nekem elhiheted.

a gyermeki szívedben élő Mikulás.

2020. december 06. Mikulás napján

......


Mikulás, Mikulás...


Mikulás, Mikulás,
Csudálatos
Látomás.
Rőt ruhája
Piros bodor,
Ősz szakálla
Fehér fodor
Édes, puha
Vattacukor
Hajlott hátán
Teli puttony,
Csizmája kopog,
Talpa alatt
Friss hó ropog.
Versért, dalért
Cukrot ad.
Ajándékot
Osztogat.
Imádságért
Simogat.
Szánkó szárnyán
Libben Ő,
Jövőre is
Újra jő


2020. Karácsonyán



A weboldal neve:
Pieris · Πιερίς
interaktív kortárs művészeti portál
https://www.pieris.hu

A mű linkje:
https://www.pieris.hu/irodalom/olvas/mu/160019