hegeanna: Börtönőrök (ez+az)
Megjelent:
Témakör: ElmélkedésBörtönőrök

-Mondjad, Szívecske! Jó volt a mai nap is? Annyira gyönyörű vagy, mint mindig, a legokosabb a világon! -
Én csak nézek rá, hiszen nem értek semmit, csak azt érzem, hogy már megint nagyon sok helyen járt, és hogy még mindig ugyanazt a nadrágot viseli, két hete.
Véleményem szerint magányos, hallom minden este a gondolatait, pedig ő nap mint nap kimehet ebből a dobozból…
Azt is tudom, hogy szeretem őt. Mindig is így lesz, ennek az állapotnak a változatlanságában biztos vagyok. A mi kapcsolatunk rendkívül különleges. Hiszen annyira imád provokálni, ilyenkor előhozza belőlem az ösztöngyilkost. Meg is szoktam harapni. Ő nem büntet, sosem szokott.
Szeretek vele kint lenni a zsákolt természetben. Olyankor néha tényleg csak van. Anélkül, hogy bármire olyan megrögzötten koncentrálna. Akkor mintha nem is létezne. Ezért mindig figyelmeztetnem kell őt, hogy maradjon velem, még a végén eltűnne a saját világában, és nem látná azt a sok szép dolgot ami körülveszi.
Mikor bejönnek ebbe a zárkába, mindig kinézek a kicsi kereten, és lépcsőket látok. Fogalmam sincsen, azok hova vezetnek, de mindig van egy olyan érzésem, mintha az sokkal több lehetőséget rejtene magában. Viszont mikor kimennék erről megbizonyosodni, ők kifejezik nemtetszésüket és visszatessékelnek a szokásos életterembe.
Egyszer szeretnék madarat fogni, friss füvet közelről szagolni, vagy csak a napon a hasamat süttetni.
Ha egyszer is megtapasztalnák milyen érzés egy szürke kalitkában lenni, miközben a lehető legszebb illúziót vetítik nekik.
Látni a szabadságot,
és csak látni…A weboldal neve:
Pieris · Πιερίς
interaktív kortárs művészeti portál
https://www.pieris.hu

A mű linkje:
https://www.pieris.hu/irodalom/olvas/mu/159494