Oasev: Árnyék voltam sokáig (blog)
Megjelent:
Témakör: Ars poeticaÁrnyék voltam sokáig

A fehér bárányok közül előbukkant a csipásképű tűzgolyó! Elég is volt már az idő álmos s örök perceit falra akasztott sötét rabként egy kis szobában eltölteni! hirtelen dübörögve tombolt bitorlón a napkoronához a hűvös északi szél: S hideget lehelő torkában megjelent a sötét!

Az emberek világában árnyak súlyos suttogásaiként járok, egyszerre rejtőzködni, elbújni vágyok, a kíváncsiak forgatagában! Titkon reménykedem, emberséges emberek között író emberként vallomást tehetek kuporgó lelkiismeretemnek, s meglelhetem az örök békét: Félelem nélküli létemet!

Szabad akaratom, hogy a feketeségen át megtaláljam világomban a fénysugárt! Büntetésként hordozom magamon félszemű árnyékom fojtogató érzését kabátomon, s kosztüm életem lénnyé olvad egyetlen szobor-testben, amint aranycseppjeit rám teríti lepedőként a napfény!

Ellentétet tükröző sötét énem a nappalok sugárpillantásában feloldódott s eltűnt! Fontosabb lett nekem a gerinc-őszinteség, mint akár a jól hangzó hamisság! A világ az érdekek s számítások csapdája lett! Bárcsak ilyen rémképnek látszana mindig ábrázatom, s nem lennék pusztán csak ábránd s látomás egy életen s falon!A weboldal neve:
Pieris · Πιερίς
interaktív kortárs művészeti portál
https://www.pieris.hu

A mű linkje:
https://www.pieris.hu/irodalom/olvas/mu/158470