Oasev: Romlékony hezitálás (blog)
Megjelent:
Témakör: Bánat



Romlékony hezitálás





Mint acsarkodó darázshad – emberek hitehagyott szívébe fészkeli magát a kopogó gyűlölet! Ikrásodásnak induló értetlenségbe torkolt, papoló prédikációk ostrom-szavára túlzottan sokan hallgatnak! Hiéna-öklű, feketeruhás bérencek s izom hústorony-pribékek! Seregély-felhők csatangolnak céljavesztett összevisszaságban a pusztuló Jelenben! Végtelenített megtorlást fontolgat még az is, ki kezdetben összefogást hirdetett s lélek-elszámoltatást követelt meg minden szinten; felejti szándékkal gaz tetteit a cinkos s a Sakál-beszédű siheder is!

Mint a részeg, ki csapra verte a whisky s tequilla-butykosok üvegeit barna ürülékét telefonfülkékbe belepottyantja – tátongó Theirésziász-szakadékba im együtt lépkedünk! Emberi méltóságukat az emberek mind egyszerre lecserélik! Kivetkőztetett emberhúsokból ropogó csontjaik maradnak meg; porrá lesz tanuskodóként csupán! Megérhetne már minden empatikus-toleráns gondolat végre közösen az Egy-Akarattal cselekedni! Önmagunkban sunyi lapítón lapul meg a hímpillér s selyemfiú üzletember!

Már minden gyűlölködő Sátáni tekintet örök kérdés: változást kellene hoznia a jövőnek! – Egy helyben mint a gyávák, kik kompromisszumokra képtelenek egy helyben toporgunk még mindig sok-sok éve a vén Európa szívében! Csupán pillanatnyi, légből kapott mentő-ötlet maradhatott meg: lyukas, elguruló ígéreteket szükséges cirkuszi csinadrattákba öltöztetni mert a veszteséget mindenkoron illenék megszépíteni!



A weboldal neve:
Pieris · Πιερίς
interaktív kortárs művészeti portál
https://www.pieris.hu

A mű linkje:
https://www.pieris.hu/irodalom/olvas/mu/158354