Oasev: Tapasztalatok köre (blog)
Megjelent:
Témakör: Szerelem



Tapasztalatok köre



TAPASZTALATOK KÖRE

Ha maradhatna még kapaszkodó, tág, bizakodó reményem; mikor otthonom cella-mélyében Kedvesem balzsamos, ringató ölébe hajthatnám elcsüggedt, hajótörött fejem; mikor dobbanó szívütemeink a banonázó Mindenségben lángolnának miközben közösen kibékülnének és könnyű, hasznosuló trófea, vagy zsákmány-titkokat tartogatna a Múlt! Mégha a Lét szereplői cserélődnének is sakktábla rendben összetett, kis életünk síkján a szerelem, mint biztos pont kikőtőt jelenthetne nyughatatlan szíveinknek!

Ha kényelmes, párnázott hintaszékem lehetne; elringatna angyalom gyöngyházfényű, igazmondó hangja, mint mikor egy tágas hangversenyteremben cellózik estélyi ruhakölteményben védelmezőn! Lelkem cudar-grimasz sebhelyeit kinyitnám, s hagynám dédelgető, szende-becéző csókjai begyógíthassák méltatlan rabság-éveim okozott kár-vétkeit! Átölelhető, romantikus egymásra találásban tettenérhető volna a Halhatatlanság szent születés-pillanata!

Szorongató időben éreznénk, hogy együtt lüktet csilingelve zenélő szív-kelyhünk! Zizzenő hullámaival dalolnának apró, titkos echó-sóhajokat az ősz Theirésziász-falevelei felettünk: meredek Sziszifusz-ösvényeken sem adnánk meg a jogos sanszot a Sorsnak, hogy feladjuk a célt, s kisebbnek érezhessünk önmagunkat! Belátható nagyvilágban sem kellene immár szükségképpen szoronganunk, mint két árváságra jutott gyermeknek!

Mesés, álomszép vigasz volna, igaz, felbecsülhetetlen kincs-ajándék, ha dédelgető glória-szemek szent szikráiban együtt láthatnánk néhai gyermekkorunk boldog-szomorúságát s megszűnhetne már minden kicsinyeskedő szorongás a settenkedő Jővő baljóslataitól!



A weboldal neve:
Pieris · Πιερίς
interaktív kortárs művészeti portál
https://www.pieris.hu

A mű linkje:
https://www.pieris.hu/irodalom/olvas/mu/158069