andrisko: Szemcsék (jegyzet)
Megjelent:
Témakör: GondolatSzemcsék

Gondolkodtam, és arra a következtetésre jutottam, hogy a legfontosabb dolgok megmagyarázhatatlanok, hogy átélni lehet őket, azonban leírni soha; és hogy mindnyájan részesülünk a csodákból.

Add, hogy bölcs legyek,
ne engedhessek gyengeségeknek,
add, hogy szilárdan állhassak,
egyenesen, soha nem rémülten.

Add, hogy magasság ne
szédíthessen, mélység
ne húzzon magával,
add, hogy büszkén
állhassak, szégyen
nélkül és vidáman!

Sokat gondolkodtam azon, hogy ''vajon mi ad értelmet életünknek, egy igazi értelmet?! "... és arra a meglátásra jutottam, hogy a barátság és az összetartozás érzése hozhat igaz tartalmat életünkbe... persze tudom: ez nem mindig könnyű; pedig ez ad értelmet életünknek végső soron; - elhihetitek - semmi más...

Egy bölcs ember egyszer így szólt: "Inkább engem érjen csalódás, mint, hogy én csaljak! Inkább engem bántsanak, mint, hogy én tegyem ezt bárkivel is! Ó, mert a Léleknek igazsága hatalmas és az Istennek karja az, ami bárhová elér! Inkább engem gyűlöljenek, minthogy én cselekedjem így! "... és most én is ezeket mondom!... bár én nem vagyok bölcs, sőt gyakran ostobán cselekszem, de kérlek Istenem tégy bölccsé engem!... Szavaim gyógyírként legyenek fájó sebekre. Ámen!

Nem kívánok a legerősebb ember lenni; úgy vélem nincs mitől tartanom... és nem szeretnék a legsikeresebb sem lenni; inkább egy az értékesek közül.A weboldal neve:
Pieris · Πιερίς
interaktív kortárs művészeti portál
https://www.pieris.hu

A mű linkje:
https://www.pieris.hu/irodalom/olvas/mu/156549