Alberczki László: Falusi este (ez+az)
Megjelent:
Témakör: Ezerszín



Falusi este

Az öreg Hold már fenn mosolyog az égen, és egy kis falucskát lát az erdőszélen. Az erdőben éjjeli madarak dalokat osztanak. A mezőn lágy szellő fújdogál, a sok – sok apró kis virág táncot jár. A tücskök szépen muzsikálnak, szerenádot adnak egy szerelmes párnak. Távolból kutyák csaholása, vacsorát kapnak majd nemsokára. Évike fürdik a patak vizében, csillagok szikrázó fénye, rávetődik a leány gyönyörű meztelen testére. Fejét búsan lehajtja, mivel kedvese elhagyta.
Juhászbojtár ballag, megy a nyája után, várja már őt otthon, egy kicsi barna lány. A TV – ben egy filmnek vége, a háziasszony kutat a hűtőszekrényben. A kisfiú nyöszörög az ágyban, mivel a szomszéd kislányt látja az álmában.
Józsi bácsi a faluszéli kocsmából hazafelé indul, de útközben nehezen boldogul. Alighogy hazaér fejét az ágyra lehajtja, a finom jó borocska álomba ringatja. Lassan elcsendesedik az élet, pihen már a falu apraja, és nagyja, csak az öreg Bodri áll most szolgálatba. Fejét a küszöbre leteszi, álmában a tapsifülest kergeti.



A weboldal neve:
Pieris · Πιερίς
interaktív kortárs művészeti portál
https://www.pieris.hu

A mű linkje:
https://www.pieris.hu/irodalom/olvas/mu/153669