Moncsika: Egy tapasztalat (ez+az)
Megjelent:
Témakör: Ezek vagyunk



Egy tapasztalat

Nagyon sok helyen lehet tapasztalni, hogy a mozgássérültek nem tudják megközelíteni az épületeket, mert nincsenek akadálymentesítve! Én úgy gondolom, hogy a boltokat, orvosi rendelőket, postákat, önkormányzatokat, gyógyszertárakat és nem utolsó sorba a kórházakat stb, nem ártana akadálymentesíteni, hogy mi is bejuthassunk, az épületekbe kerekesszékkel! De azt se felejtsük el, ha be is jutunk abba a bizonyos épületbe ahol dolgunk akadt, akkor meg ott ütközünk akadályba, mert nincs elég hely, ahhoz, hogy mozogni tudjunk, a kerekesszékünkkel úgy, hogy ne verjünk le semmit. Sajnos én már ezt is tapasztaltam az életem folyamán.

Most hadd kérdezzem, meg öntől kedves Olvasóm azt, hogy belegondolt már abba milyen is az élete egy olyan embernek, aki örök életében a tolókocsira és járóbotra kényszerül? Ha nem akkor most megtudod ebből az írásomból, hogy milyen életet élünk meg nap, mint nap!

Tudom, hogy nehéz elképzelni olyan embernek "aki testileg egészségesnek látszik"
Veszem magam alapul, hogy például én nem tudok bemenni a zöldséges boltba 1 kg krumpliért, mert 5 lépcső van a bolt előtt, ami már nekem okoz kis akadályt, ami Neked nem okoz nehézséget!

Na, látod nálunk ilyen kis akadály is mekkora nehézséget tud okozni? Ami neked semmit sem jelent! De segítséget igen nagyon nehezen tudunk kérni az arra járóktól, mert igen sokan figyelmen kívül hagyják a segítségre szoruló embert!

Igen érdemes elgondolkozni ezen, amit most ebben az írásomban fogalmaztam meg!

Köszönöm a megtisztelő figyelmét!


Megjegyzés: 2012-09-18



A weboldal neve:
Pieris · Πιερίς
interaktív kortárs művészeti portál
https://www.pieris.hu

A mű linkje:
https://www.pieris.hu/irodalom/olvas/mu/132855