Moncsika: Elgondolkodtató (blog)
Megjelent:
Témakör: Hit és vallásElgondolkodtató

Elgondolkoztam már nagyon sokszor azon, hogy miért is nehéz az élet!? De mindig arra jutok, hogy csak azért tűnik nehéznek, mert mi magunk nem a jót keressük, és mi szépet rejteget nekünk az Istenünk! Pedig igen sok szép dolog van elrejtve ezen a Világon, de, ha kinyitnánk a szemünket, akkor meg is látnánk, csak az a baj, hogy mi ez elől becsukjuk a szemünket!

Amit nap mint nap tapasztalok, az nem más, mint jaj, Istenem, ha baj van, akkor létezik a Teremtőnk, de, ha már rendeződik az életünk gondja, akkor már Őt el is felejtjük. (Tisztelet a kivételnek.)

De nagyon ritkán lehet tapasztalni az emberiségen, hogy annyit mondana, hogy KÖSZÖNÖM, ezt akár az Úrnak akár annak, a személynek, aki segített megoldani a problémáját, de azt se felejtsük el, aki segít nekünk, az is Isten által kapott erőből tudott nekünk segíteni, legyen az orvos, barát vagy családtag, mindenképpen megérdemelne egy őszinte, szívből szóló KÖSZÖNÖM szót, Én így gondolom.

A másik az, amit szintén nagyon sokszor tapasztalok (sajnos magam életében is) ha nem úgy sikerül valami, akkor elkeseredünk, és fel akarjuk adni a reményt ez az, amit nem szabadna. Szerintem az lenne erre a legjobb megoldás, ha azt mondanák, hogy: "nem baj Urunk, majd holnap jobb lesz, ami ma nem úgy sikeredett, ahogy azt szerettük volna", - és nem pedig az, hogy mindent feladunk.


Megjegyzés: 2012-06-21A weboldal neve:
Pieris · Πιερίς
interaktív kortárs művészeti portál
https://www.pieris.hu

A mű linkje:
https://www.pieris.hu/irodalom/olvas/mu/130999