Navigáció


RSS: összes ·
Irodalom címke lapozgató...

172 alkotás (9 oldal, 20 alkotás/oldal)


Blog: Napló - Levél XI.

, 15 olvasás, P.Palffy_Julianna , 1 hozzászólás

Ezerszín

(S)írnom kell
(mindig az igaz történetek a legszebbek)

Őhercegsége már két és fél éves, és a legkülönbözőbb módokon tudja elérni, hogy mosolyogjunk, kacagjunk, nevessünk vele együtt. Ma megkaptam tőle – születése óta másodszor – a felejthetetlen, megkönnyebbülést hozó könnyeket is.

Tovább


Blog: Franciázás (1)

, 70 olvasás, eretnek , 4 hozzászólás

Ezek vagyunk

Ezt már szokjátok meg tőlem! Lehet, hogy a tengerinek és a paszulynak sora van, de ezek a blogok nem időrendben íródnak.

Tovább


Blog: Amikor a kutya tartozik a bolhához

, 50 olvasás, eretnek , 5 hozzászólás

Ezek vagyunk

Elnézést kell kérnem az olvasótól, de azt hiszem, világunk ma a marketingről szól. A „látogatottság” üzlet. Az üzlet pénz. A pénz pedig hatalom.
Ha azt szeretném, hogy sok ismeretlen ember olvassa az írásomat, akkor tennem kell érte. Miért? Mert én is ismeretlen vagyok. Mert vannak sztárok. Nekik nevük van. Mert „megcsinálták” őket, vagy ők magukat. Nem feltétlen mondanivalójuk volt, hanem menedzserük, vagy egy alkalmas pillanat. Tehát először is jól kell tudni címet választani!

Tovább


Blog: Reklám helyett

, 82 olvasás, eretnek , 10 hozzászólás

Felnőtteknek

Minden valamire való hosszabb műsort időnként megszakítanak reklámokkal. Vagy annak hiányában egyéb dolgokkal. Ajánlókkal, stb.
Úgy gondolom, meg kell követnem a hűséges olvasóimat, akik immár négy rész elolvasását rám szánták, annak reményében, hogy betekintést nyerhetnek, holmi privát pokolba, mely lehetőség kinek, kinek a saját pokoljárását összevetni.

Tovább


Blog: Mindennapi poklainkat add meg nékünk ma! (4)

, 57 olvasás, eretnek , 8 hozzászólás

Ezek vagyunk

Úgy tapasztalom, az olvasottságom esik. Életem, nem volt eseménytelen. Könnyű lenne javítani a statisztikán. Csak be kéne dobni néhány anyósos sztorit is és gyarapodnának az olvasóim. Horror kedvelők népes táborát könnyűszerrel ide vonzanám. No és a kárörvendőket, sorstársakat. Elég széles réteget tudnék megszólítani. No-no!

Tovább


Blog: Mindennapi poklainkat add meg nékünk ma! (3)

, 92 olvasás, eretnek , 20 hozzászólás

Ezek vagyunk

A blog, magyarul napló. Ez pedig életem naplója. Ki mondta, hogy időrendben kell a múltat megírni? Most vettem észre, hogy rohanok. A második blog után úgy tűnik, már az életem majd felénél járok. Pedig addig is történt ez az. Amit most bevallok, ha halállal végződik, a pokolra kerültem volna, vagy sem? Ki tudja.

Tovább


Blog: Mindennapi poklainkat add meg nékünk ma! (2)

, 78 olvasás, eretnek , 8 hozzászólás

Ezek vagyunk

Az első rész azért volt pokolmentes, hogy legyen mihez viszonyítani. Valamikori tesitanárom szerint, komoly terhelés előtt be kell melegíteni. Tehát, most következik a bemelegítés.

Tovább


Blog: Mindennapi poklainkat add meg nékünk ma!

, 87 olvasás, eretnek , 11 hozzászólás

Ezek vagyunk

(Last minute pokoljárás. A túravezető én vagyok. Ezt csak előszó és kedvcsinálás gyanánt...)

Eljött az ideje annak, amivel néhány ismerősöm már jó ideje noszogat. Rendben. De nem írom meg a teljes élettörténetemet. Pőrére nem akarok vetkőzni a világ előtt.

Tovább


Blog: Szombati kisjegyzet

, 70 olvasás, zsoloo , 3 hozzászólás

Bánat

Komor a szombat, szürke eső szitál, és lassan áztatja tűzfalak közé rekesztett sötét udvart.
A meztelen téglák közén moha. Indák kúsznak reménykedve felfelé. Egyedül a görbe ecetfa ágai karmolásszák a harmadik emelet elrohadt, de felújított, feketére festett acélkorlátját.

Tovább


Blog: Útikalauz kezdő íróknak - 10. rész: Versírás témavázlat alapján

, 77 olvasás, zsoloo , 6 hozzászólás

Gondolat

Kedves olvasóm! (és remélem mostanra már íróm is)
... ez még mindig nem a Galaxis útikalauz stopposoknak fan-club... tehát, ha másra számítottál...

Bizonyára túljutottál a kezdeti nehézségeken, megalkottad első néhány gyönyörű művedet.
Most azt várnád, hogy bátorítsalak, így tovább, szép volt, hajrá!
Hát sajnos nem ez jön.

Tovább


Blog: Napló – Levél X.

, 44 olvasás, P.Palffy_Julianna , 6 hozzászólás

Ezerszín

Rongyi-kutyik, és más apróságok

Minden anyuka és apuka (többnyire) átesik a plüss-korszakon. Vannak sima és kerek időszakok, vannak szívfájdítóak, és sok-sok vidám pillanat.
Őhercegsége most éli a „bepakolomazösszesplüsstazágyba” terminust, a pisze orra is alig látszik ki, de boldogan alszik velük. Eddig Pocoyo-t cipeltük, etettük, ültettük a főhelyre, de most innentől helyet kell szorítani Patrol-nak az őrkutyának. Sétáltatni is kell őt, hegyen-völgyön, ami ebben az esetben a nappaliban szétterített Duplo kockák, és különböző játékok halmazából áll. Ha éppen elbukik benne, vagy rácsüccsen, akkor nagy szemekkel nézi Anyát, és komoly arccal gondolkodik el a „sírjak vagy ne sírjak” dilemmán. Mert Anya szólt előre, és a szófogadás ilyetén való figyelmen kívül hagyása bizonyos következményekkel járhat. Dörgedelemmel is.

Megjegyzés: 2018.

Tovább


Blog: Lenin utca 6.

, 81 olvasás, Aevie , 12 hozzászólás

Sajgó lélek

A ház hideg volt és nyirkos. A falakról jégnyák-kása folyt, máshol tűkardként meredt felém, körös-körül minden irányból. Fekete foltokban mozgott a festés, omlott, mállott minden, ami egykor én voltam.

Tovább


Blog: Egyes automatikus verseim

, 48 olvasás, Farkas András , 0 hozzászólás

Ars poetica

Automatikus vers

Az asztrológiához nem értek. Nem is hiszek benne. Én semmiben sem hiszek. Istenben sem. Az ezotériában legkevésbé. A tenyérjóslástól a madárbél-jóslásig. Az orvosok diagnózisában sem hiszek. Az alternatív gyógyászatban végleg. Kíméljetek ilyen ezoterikus hülyeségekkel. Hiszek a kitartó munkában. A tudásvágyban. A nyitottságban. A kíváncsiságban. A kitalációkban nem. A kibabrációkban sem. A kolonccipelésben sem. Én se legyek kolonc. Inkább a hajam legyen lobonc.

Tovább


Blog: Életfilozófia

, 101 olvasás, Farkas András , 6 hozzászólás

Ars poetica

Ne kövessétek, erkölcstelen, nincs első helyen az empátia.

Egy beszélgetésrészlet következik, majd egy hosszabb elvi magyarázat.

Tovább


Blog: Öt betű

, 108 olvasás, Aevie , 8 hozzászólás

Megemlékezés

Én már sosem leszek egész… Az idő egyszerűen nem foltozza be a hiányod. Néha úgy tűnik, még ha nem is kerül oda más, a „többi én” eléggé megváltozik ahhoz, hogy a hiányzó rész tünetmentesen ellegyen. De nem. Még mindig zokogás tör ki rajtam, ha csak véletlenül eszembe jut, hogy ma van a névnapod. Annyira elvagyok mások bajaival, hogy emiatt érzem azt, nekem semmi sem lehet. És akkor derült égből a villám, meghallom a rádióban a neved.

Tovább


Blog: Az én autóm

, 50 olvasás, Frekventor , 4 hozzászólás

Mozaik

Fiatal tiszt koromban úgy indultunk az életnek a feleségemmel, hogy szinte nulláról kezdtük, nagy segítség volt a szolgálati lakás, de a négy fal között a parkettán katonai hálózsákban aludtunk, egyetlen bútorunk se volt. Mindenhol spóroltunk, így rövidesen túljutottunk a nehézségeken, és néhány év múlva gondolhattunk arra is, hogy egy olcsó autóval könnyítsünk az életünkön.

Tovább


Blog: Aranyfonal margòjàra

, 93 olvasás, gazzo , 6 hozzászólás

Kaland

Néhány éve még elképzelhetetlen volt szàmomra, hogy egy közkedvelt magyar ìrò, Londonban, magyar közönségnek, magyar nyelven könyvbemutatòt tartson. Müller Péter új könyvének bemutatòjàra mentem el én is több szàz érdeklődővel együtt. Az eseményt London belvàrosàban, az Üdvhadsereg egy impozàns nagytermében rendezték.

Tovább


Blog: El nem küldött levél

, 67 olvasás, Venger_Debs , 4 hozzászólás

Sajgó lélek

Gyilkolod a lelkemet, miközben áldozatnak érzed magad. A szerelmem áldozatának, oly módon, hogy rád támadtam számodra érthetetlen lángolásommal és viszonzást várok. Elhitettem magammal, hogy képes vagy ugyanolyan intenzitással szeretni, ahogyan nekem adatott téged szeretnem. Amikor végül melléd kerültem, lecsúsztál a piedesztálról. A képzelt lelki kincsesládádban talált rozsdás vasszögek semmilyen emberi kapcsolatot nem tartanak össze.

Tovább


Blog: Útikalauz kezdő íróknak - 9. rész: kisértekezés a művészi viszonyulásról

, 53 olvasás, zsoloo , 0 hozzászólás

Gondolat

Nem vállalkozom rá, hogy újabb meghatározást tegyek a vers fogalmára; nincs hozzá képzettségem sem, előttem pedig már annyian megtették. Talán egy oka lehet annak, ha egy határvonalat húzok: megkülönböztethetem az élet más területeitől, melyek szintúgy eltérhetnek az általánostól, a nem rossz értelemben értett közönségestől, mint más művészeti alkotó tevékenységek.

Tovább


Blog: most olvadni kezd

, 93 olvasás, Aevie , 3 hozzászólás

Spirituális

Létezel. Ahogy létezik a légkör, félrehajló szivárvány városaink felett, szaladó folyó, a patak, a tó, mindegyik tenger. Az eső, a hó, a tündérvíz íze nyelvemen, ahogy állnak templomok, hegyoldalban, apró faluk közepén völgyekben. Még mindig létezel.

Megjegyzés: Uccikának ajánlom sok hálával és szeretettel.

Tovább


Napi szerkesztői ajánlat

aron:
Vers: bordaketrec

Ajánló: Syringa

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 35
Regisztrált: 3
Kereső robot: 47
Összes: 85
Jelenlévők:
 · P.Palffy_Julianna
 · PiaNista
 · Tóth János Janus


Könyvajánló

NapGyermek:
SzálakTímár Norbert : Szálak

szavak; képek; gondolatok; cinizmus; (túlzott) realizmus; érzések és érzéstelenítések; hullócsillagok; végességek; frusztrációk, hangulatok; sóhajok; grimas...


Tovább...

Zeneajánló

Kuli Benjamin: Teardrops (Phoenix Project)
Küldte: Sheodon

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Irodalom


· Ballada:159
· Blog:173
· Bohózat:12
· Dal:1129
· Egyperces:2
· Epigramma:16
· Esszé:188
· Ez+az:6375
· Haiku:1381
· Házi pályázat/ próza, novella:23
· Házi pályázat/ vers:25
· Játék/vegyes:60
· Jegyzet:1161
· Képvers:131
· Kockavers:23
· Krimi:114
· Kritika:26
· Limerik:25
· Memoár:593
· Mese:692
· Novella:3871
· Próza:2042
· Prózavers:235
· Regény:1833
· Rondó:6
· Sci-fi:184
· Sírfelirat:6
· Slam költészet:48
· Színmű:2
· Szonett:869
· Szonettkoszorú:12
· Tanka:38
· Vers:65016

Zene


· Album:12
· Klipp:98
· Zene:177

Galéria


· Digitális grafikák:1018
· Festmények:653
· Iparművészeti galéria:300
· Rajzok...:1798


Page generated in 0.1206 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz