Navigáció


RSS: összes ·
GMAIL.COM SPAM és az AMF-rõl érkezõ levelek...

2012-04-18 09:39:26, 788 olvasás, Pieris, 0 hozzászólás

Biztonság...

Sziasztok!

Sajnos mostanában elég sokszor kaptunk olyan megkeresést, miszerint az AMF-rõl küldött e-mailek, így a regisztrációs levelek sem érkeznek meg bizonyos felhasználókhoz. Hosszú idõ után sikerült lokalizálni a problémát. A baj forrása a következõ:

Az AMF lassan idén már 10 éves lesz. Tíz éve használjuk ugyanazokat az e-mail címeket (pl: info{kukac}amatormuveszek{pont}hu), és mivel ezen címeink nyilvánosak, sajnos ez idõ alatt már sok-sok mail cím gyûjtõ robot begyûjtötte. Ennek köszönhetõen a mi e-mail címeink mögé bújva, mintha mi lennénk a feladók, rengeteg spamot küldenek szét a világba. Sokszor kapok én is viagra reklámokat ukrán nyelven a saját mail címemre, amiben a saját mail címem van feladóként megjelölve. Én pedig nem hogy beszélni, de bizton állíthatom, hogy írni sem tudok ukrán nyelven, és különben is, miért reklámoznék én viagrát? Nincs benne részesedésem... :-)

Hosszú nyomozgatás után kiderült, hogy a gmail.com végzõdésû mail címekre egyáltalán nem érkeznek meg LÁTSZÓLAG az általunk küldött levelek. Ez azért van, mert a gmail-nek elég érzékeny és tanulékony spam szûrõje van. Ha elég sok felhasználó jelöl spam-ként bizonyos címekrõl leveleket, akkor késõbb azon címekrõl már mások sem kapják meg LÁTSZÓLAG a leveleket.

Azért írom, hogy LÁTSZÓLAG, mert a levelek VALÓJÁBAN MEGÉRKEZNEK, de spamként jelölve a kukában kötnek ki.

A megoldás: a kukában lévõ, tõlünk származó levelet minõsítsétek vissza "NEM SPAM"-nak, és akkor legközelebb már megkapjátok. Sajnos ez esetben elõfordulhat, hogy ezentúl a mi címeink mögött bújkáló, nem általunk küldött spam-okat is meg fogjátok kapni.

Sajnos mindenki számára jó megoldás erre a kérdésre nincsen. Ha levetetjük címeinket a gmail.com spam listájáról, idõvel akkor is vissza fog kerülni, mert nem tudjuk kontrollálni, hogy kik és hányszor használják fel általunk nem engedélyezett célokra nyilvános mail címeinket...

- Jeep -

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a hírről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Napi szerkesztői ajánlat

Szilárd:
Vers: Pedig

Ajánló: Syringa

Heti ajánló

Pilinszky János: Dél

Ajánló: Syringa

Szakmai anyag


BeszélgetésSmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 10
Regisztrált: 0
Kereső robot: 11
Összes: 21

Könyvajánló

nagyvendel:
Moccanó időNagy Vendel: Moccanó idő

A moccanó idő

Közel húsz évig
Ólomcipőben járt
Az idő,
Nehezen moccant előre
Nélküled.
Mint sárbaragadt,
Megrakott s...


Tovább...

Zeneajánló

Brian-Valóság
Küldte: Szkolz

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.1695 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz