Navigáció


RSS: összes ·
LEXIKON...

2005-05-03 06:44:09, 1116 olvasás, Pieris, 0 hozzászólás

Szolgáltatások...

Ez a szolgáltatás váltotta fel az irodalmi kifejezéstárat. Kicsit kibõvítettük, és átneveztük lexikonná. Mint bizonyára a legtöbben tudjátok, van egy életrajzokkal foglalkozó fórumunk. A fórum nagyon jó, de nehézkes benne céltudatosan keresgélni, így gondoltunk egyet, és áthoztuk ide az életrajzokat. Itt sokkal kényelmesebb böngészni. Mint fentebb említettem, itt kapott helyet a kifejezéstár is, ami most szótárként szerepel. Célunk, hogy minél több, a mûvészetekkel kapcsolatos dologról találjatok egy helyen információkat. Folyamatosan fogjuk bõvíteni az adatbázisunkat is, hogy valóban lexikon legyen ebbõl a kezdeményezésbõl.

A használata nem túl bonyolult. Vannak fõ témakörök, és azok alatt az altémák. Példaként legyen az életrajzok fõ témának. Láthatsz mellette egy zárójelben lévõ számot. Ez azt mutatja, hogy hány almenüt, alkategóriát tartalmaz a témakör. Ha rákattintasz, rögtön választhatsz is az alkategóriák közül. Legyen mondjuk a magyar írók, költõk. Ide klikkelve a program kikeresi az adatbázisból az összes benne lévõ magyar íróról az adatokat, és kilistázza a képernyõn. Alapbeállítás, hogy csak az "A" betûvel kezdõdõket listázza ki. Látsz a lista fölött egy ABC-t. Ha rákattintasz valamelyik betûre, akkor az azzal kezdõdõ adatok kerülnek a képernyõre. A lista fejlécén lévõ linkekre kattintva a számodra leginkább megfelelõ algoritmus szerint rendezheted az adatokat. Alapból a megnevezés - ez esetben az írók neve - alapján rendezi sorba az adatokat ABC-ben. De rendezheted a beküldés dátuma, az olvasások száma, vagy akár a beküldõ neve szerint is.

Az új szolgáltatás menüpontját megtaláljátok a baloldali menüben a SZOLGÁLTATÁSOK menücsoport alatt. (Lexikon) Vagy akár közvetlenül innen is odajuthatsz!

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a hírről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Napi szerkesztői ajánlat


Heti ajánló


Szakmai anyag


BeszélgetésSmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 31
Regisztrált: 4
Kereső robot: 10
Összes: 45
Jelenlévők:
 · gszabo
 · Öreg
 · PiaNista
 · Szucsj


Könyvajánló

nagyvendel:
Szilánkok, riportok, novellák és egyéb apróságokNagy Vendel: SZILÁNKOK, RIPORTOK, NOVELLÁK, ÉS EGYÉB APRÓSÁGOK

Megrendelési információk: NEM MEGVEHETŐ CSAK OLVASHATÓ EZEN A LINKEN: http://mek.oszk.hu/18200/18258/#
...


Tovább...

Zeneajánló

Elysium - Maradok ugyanaz
Küldte: wabbit

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.0639 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz