Navigáció


RSS: összes ·




Műhelymunka (14. hír)

2018-02-19 15:35:53, 738 olvasás, Syringa, 9 hozzászólás

Közösség

Kedves Alkotótársak!

Bizonyára sokan észleltétek az elmúlt hónapok során, hogy a Pieris/AMF-en a megfelelő színvonalat képviselő alkotások mellett viszonylag nagy számban jelentek meg irodalmilag nem, vagy csak alig értékelhető írások is. Mivel az oldal működtetésével kapcsolatos technikai feladatok megoldása oly mértékben vonta el a szerkesztői energiákat, hogy nem jutott elegendő figyelem a beküldések alapos értékelésére, szelektálására, ezért az egyértelműen elutasítandó művek kivételével - átmenetileg - szinte minden beküldés jóváhagyásra került.

A minőségre irányuló célkitűzéseinkhez közelítve, a továbbiakban, a beküldések jóváhagyását a jelenleginél szigorúbb elbíráláshoz fogjuk kötni. Ezzel együtt, minden tőlünk telhető segítséget szeretnénk megadni az alkotóknak ahhoz, hogy a gyengébb minőségű írásaikat megfelelő irodalmi tartalommal töltsék meg, illetve mentesítsék azokat az olykor igencsak nagy mennyiségben hemzsegő nyelvtani hibáktól. Ezt a kölcsönös együttműködésre alapozott segítséget műhelymunka keretében szeretnénk megvalósítani.

Mivel tisztában vagyunk azzal, hogy az alkotó lélek milyen végtelenül érzékeny tud lenni, s mert számos alkotó kifejezetten nehezményezi a nyilvános műhelymunkát, s mi senki önérzetét, önbecsülését nem szeretnénk megbántani, ezért a műhelyezés rejtett formáját választottuk. Ezt a tevékenységünket, jelen körülmények között háttér-levelezésben fogjuk végezni, az oldal belső levelezőrendszerében. Így a végeredményről tkp. sosem lesz nyilvánvaló, hogy műhelyezett alkotás-e vagy sem.

Viszont, mivel a nyilvánosság műhelymunkából való kizárása csökkenti a mások hibáiból való tanulás lehetőségét, s ezzel együtt a készen kapott javítások végképp nem inspirálják a szerzőt az alkotását érintő utómunkálatokra, ezért az alábbi, három lépésből álló műhelyezési modellt állítottunk össze:

1. lépés: A szerkesztő belső levélben jelzi az alkotónak, hogy a művében hol és milyen jellegű (nyelvtani v. irodalmi vonatkozású) hibára bukkant, s megkéri a szerzőt, hogy akár személyesen, vagy egy szabadon választott alkotótársát bevonva, végezzék el a szükséges javításokat. (Akár csere-bere alapon javítsák egymás műveit.)

2. lépés: A szerkesztőhöz belső levélben visszakerülő, javított változatot a szerkesztő szükség esetén még tovább javítja, de ez esetben nyilván csak maradék hibákról lesz szó.

3. lépés: Ugyancsak szükség esetén, a javított alkotást utolsó, szakmai véleményezésre egy magyar nyelv-és irodalom szaktanár-szerkesztőnek továbbítjuk.

Így tehát, elvileg minden javításra szoruló alkotás három szűrőn megy keresztül (egyszerűbb esetekben csak az első kettőn), amire egyértelműen a minőségre való törekvéseink miatt lehet szükség. Ugyanis, komoly követelmény lesz a továbbiakban, hogy a főoldalon ne jelenhessenek meg durva hibákkal megszórt művek.

Megjegyzés: Miután nem rendelkezünk még AMF-es műhelytapasztalatokkal, a begyakorlás időszakában fokozott egymás iránti türelemre lesz szükségünk. Ezzel együtt pedig a feltöltött művek beküldési és megjelenési időpontja közötti megnövekedő időintervallummal is számolnunk kell.


Együttműködő készségetekben és a közös munka örömében bízva, köszönöm szépen a figyelmeteket. :)
Üdvözlettel:
Syringa

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a hírről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Beszélgetés



SmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásHúsvét 1Húsvét 2Húsvét 3Húsvét 4Húsvét 6Húsvét 7Húsvét 9PartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpringEaster bunnyEaster eggEaster bunnyEaster eggs

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 202
Regisztrált: 2
Kereső robot: 19
Összes: 223
Jelenlévők:
 · PiaNista
 · Tristan Kekovian


Könyvajánló

ceto:
Két szemem forrása...



Nógrádi Zoltán (ceto): Két szemem forrása

A könyv kedvenc verseimet tartalmazza, amelyeket 2000 és 2005 novembere között írtam. Főleg érzelmekről szól, "egy amatőr lélek" gondolatai...


Tovább...

Zeneajánló

Pokoli Út
Küldte: Tarone

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.2091 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz