Syringa: Új szempontok, új beállítások (43. hír)
Megjelent: 2020, január 25. Idő: 19:25:24
Témakör: Fejlesztés



Új szempontok, új beállítások (43. hír)

Kedves Alkotótársak!

Az azonos című és tartalmú főoldali üzenethez kapcsolódva, jelen híranyagunkban is közzétesszük az oldal átalakulásában várható új szempontok és új beállítások eddig megvalósított részleteit,  hogy az új rendszerünkbe már a majdani működésünk letisztított változatát vihessünk át. Ilyen értelemben a Pieris/AMF jelenlegi - okkal döcögős - működését egyfajta gyakorlatozásnak tekintjük.
E lépéssel párhuzamosan, a szerkesztőségben további funkciók tervezésével és kidolgozásával foglalkozunk, melyek közül a kipróbálást igénylő terveinket a jelenlegihez hasonló módon vezetjük elő. (A próbát nem igénylő változásokról az új oldal elkészülte után tájékozódhattok.)
Tehát jelenleg a műhelyezési és értékelési rendszer új beállításairól van szó, a főoldali üzenetben közzétettek alapján:

"1. A beérkező alkotás eredeti állapotában kerül főoldalra.
2. Ezzel egyidejűleg a címsor jobb sarkában a "Műhely" vagy - ha nincs szükség műhelyezésre, akkor - a "Szavazás" felirat jelenik meg, ami az adott mű feldolgozásának esedékes szakaszát jelöli.
3. Az alkotás határozatlan ideig tartózkodhat ezekben a feldolgozási szakaszokban. Az itt eltöltött idő kizárólag a szerkesztők és az alkotó sikeres kommunikációjának függvényében mérhető. Vagyis, megfelelő kommunikáció mellett, megfelelő ütemben halad végig az alkotás a végső (színes) besorolásig tartó útvonalon.
4. A Műhelyben vagy a Szavazás alatt lévő alkotás nyilvános feldolgozásban részesül, de ez a nyilvánosság kizárólag a regisztrált belépőkre értendő. 
5. Külső olvasó számára a fenti két szakaszban tartózkodó alkotás nem lesz elérhető. Ilyenkor csak a címsor (alkotó neve + mű címe) utal a feldolgozás alatt álló beküldésre.
6. A mű külső olvashatósága csak a műhelyezési --> szavazási --> besorolási útvonal végén valósul meg.

Ez a beállítás 2020. január 20-tól működik a fent leírtak szerint."

Megjegyzés: A jelenleg hat pontba foglalt leírás csak a műhelyezés és értékelés elméleti és technikai vázrendszerét mutatja be, amihez a későbbiekben további tartalmi kiegészítések kapcsolódnak.  

Mivel a Hírek-rovat hozzászólási lehetőséget (is) biztosít, kérdéseiteket, észrevételeiteket a híranyag alatt rögzíthetitek. 
A bejegyzések közül kizárólag az építő jellegű és tartalmú meglátásokat vesszük figyelembe.  

Szíves figyelmeteket és közreműködéseteket megköszönve, üdvözlettel:
a szerkesztők



A weboldal neve: Pieris.hu - interaktív kortárs művészeti portál
www.pieris.hu

A hír linkje:
https://www.skin.pieris.hu//hirek/olvas/hir/167