Syringa: Szerkesztői ajánlások (13. hír)
Megjelent: 2018, február 19. Idő: 15:10:01
Témakör: Közösség



Szerkesztői ajánlások (13. hír)

Kedves Alkotótársak!

2018. február 3-tól kezdődően szerkesztői válogatásokkal ajánlunk olvasásra kiemelt műveket a Pieris/AMF teljes vers-készletéből. Ajánló sorozatunk célja többrétegű.

1. Egyrészt szeretnénk leporolni és új életre kelteni az AMF-en hosszú évek óta néma csendbe burkolózott legszebb/legjobb verseket, melyeket a verskészletünk teljes egészéből emelünk ki. Talán mindannyian érezzük, hogy némi kutakodás után találhatunk itt olyan "gyémántfélkrajcárokat", melyeket érdemes egy mívesen megalkotott kincsesládába gyűjteni.

2. A napi válogatás során nevesített szerkesztői ajánlással kínálunk olvasásra egy-egy verset, ami ideiglenes admin-gyűjteménybe kerül, mely gyűjtemény egy újabb válogatás alapját képezi. Így érkezünk el ahhoz a ma még távoli tűnő célponthoz, melyben AMF-antológia kiadásáról beszélhetünk. A tervezett kiadvány a legjobb versek gyűjteményét fogja tartalmazni, az AMF-kezdetektől egészen napjainkig.

3. Miután minden nap csak egyetlen újabb ajánlással jelentkezünk, sokáig fog tartani a művek beválogatása, de izgalmas időutazásnak ígérkezik. Ezzel együtt pedig, szinte észrevétlenül szoktathatjuk hozzá magunkat a ma még kimondatlan minőségi elvárásokhoz. Ugyanis, ha nyomon követjük néhány nap, hét vagy hónap olvasásra ajánlott verseit, ki fog rajzolódni bennünk a szerkesztők által így felvázolt, elvárható minőségről alkotott kép.

4. S amint megfogalmazódik bennetek a mérce, érteni fogjátok azt is, miért szeretnénk műhelymunkát indítani az AMF-en. A műhelymunka részleteiről önálló híranyagban olvashattok.

5. A napi szerkesztői ajánlat a főoldal jobb függőleges sávjának legfelső blokkjában olvasható.


Köszönöm szépen szíves figyelmeteket.
Szeretettel üdvözöl:
Syringa



A weboldal neve: Pieris.hu - interaktív kortárs művészeti portál
www.pieris.hu

A hír linkje:
https://www.skin.pieris.hu//hirek/olvas/hir/135