Navigáció


RSS: összes ·
leguan profilja

"A férfi és a nõ fia vagyok, ha igaz, amit állítanak. Csodálkozom... azt hittem, több vagyok! Mit számít egyébként, honnan jövök? Én - ha lett volna szavam - a viharéhségû nõstény cápa és a hírhedten vérszomjas tigris szülötte volnék: nem volnék ilyen gonosz. Ti, akik néztek engem, húzódjatok el, leheletem mérget gõzölög. Még senki se látta homlokom zöld redõit, sem sovány arcom kiugró csontjait, melyek olyanok, mint valamely nagy hal szálkái vagy a tengerparti sziklák vagy a szakadékos alpesi ormok: gyakran bejártam õket, amidõn még más színû haj volt a fejemen. És ha viharos éjeken emberlakhelyek körül ólálkodom, és parázslik a szemem, és a szélvész korbácsolja hajamat, és magányos vagyok, mint egy kõ az út közepén, bélyeges arcomat egy darabka bársonnyal fedem el, feketével, amilyen a kémények belsejét borító korom; szem ne lássa, mily nagyon elcsúfított, hatalmas gyûlölete mosolyával, a Mindenható. Reggelente, amikor mások számára fölkel a nap, és a természetre hinti vígságát, üdvös melegét, én kedves barlangom mélyén kuporgok borként részegítõ csüggedt fájdalomban, moccanatlan arccal bámulom a sötéten gomolygó semmit, és nagy kezeim cafatosra szaggatják mellemet. Pedig érzem, hogy nem vesztem meg! Pedig érzem, hogy nemcsak én szenvedek! Pedig érzem, hogy lélegzek még! Mint a halálraítélt, ki nemsokára a vérpadra hág, és most izmait próbálgatja eltöprengve sorsukon, csukott szemmel állok a szalmán, nyakamat lassan jobbról balra, balról jobbra forgatom hosszú órákon át; mégsem esem össze élettelenül. Idõrõl idõre, ha a nyakam már nem tud továbbfordulni ugyanabba az irányba, és megáll, hogy visszatekeredjék, hirtelen a látóhatárra tekintek a barlangbejáratot elfedõ sûrû bozót résein át: semmit se látok! Semmit... csak a lapályt, mely örvénylõ táncot jár a fákkal és a levegõégben vonuló hosszú madárcsapatokkal. Fölkavarodik vérem és agyvelõm... Ugyan ki mér ütéseket vasdoronggal a fejemre, ahogy a kalapács az üllõt veri?"

Isidore-Lucien Ducasse

A kapcsolati adatok megtekintése csak regisztrált felhasználóink számára lehetséges!
Ha szeretnéd felvenni a kapcsolatot a szerzővel, akkor regisztrálj oldalunkra!

Az alább felsorolt statisztikai adatok az oldal három fő művészeti ágán alapulnak. Ezek pedig a galériába beküldött alkotások valamint az írott és zenei művek, valamint az ezekhez tartozó hozzászólások.

Beküldések:napi átlag:évi átlag:
Írott művek: 916 0.188 70.46
Zenék: 0 0.000 0.00
Galéria: 0 0.000 0.00
Kapott hozzászólások:napi átlag:évi átlag:
Írott művekhez: 5,759 1.185 443.00
Zenékhez: 0 0.000 0.00
Galériában: 0 0.000 0.00
Írt hozzászólások:napi átlag:évi átlag:
Írott művekhez: 4,170 0.858 320.77
Zenékhez: 0 0.000 0.00
Galériában: 152 0.031 11.69
Látogatottság:napi átlag:évi átlag:
Írott művek: 345,358 71.061 26566.00
Zenék: 0 0.000 0.00
Galéria: 0 0.000 0.00
Tagság időtartama:13 év, 115 nap, 3 óra

Az alábbi (maximum) öt pontos listában a szerzőnek azon művei találhatóak, melyek éppen az olvasóközönség figyelmébe ajánl.

Nincsenek önmaga által ajánlott művek!

Az alábbi táblázatban a szerző azon művei láthatóak, amelyek ki lettek emelve az ajánlási rendszer által.

Válassz:

Keresési feltételek...

BeküldésekÍrt HSZ-ekKapott HSZ-ek
Rendezés:

És az eredmény...

Adatok betöltése folyamatban...


...kérlek, várj.


BeszélgetésSmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 9
Regisztrált: 1
Kereső robot: 16
Összes: 26
Jelenlévők:
 · Dilovag


Könyvajánló

Marossy József:
HolnapokMegjelent Marossy József Holnapok című verses kötete az UNISHER kiadó gondozásában.

1949-ben születtem értelmiségi családban. A gyermekkor mélyen gyökerezik írásaimban. Életutam egyenetle...


Tovább...

Zeneajánló

P.Gábor - Track05Dance
Küldte: pgabor

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.0597 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz