Navigáció


RSS: összes ·
Lajta Gábor: Az oroszlán nyelve

2015-06-16 08:17:49, 444 olvasás, P. Molnár Ágnes, 0 hozzászólás

Kiállítás

Lajta Gábor (1955) grafikus, festő, művészeti író.
A Budapest Galériában megnyíló kiállításának témája a valóságban 2008-ban Budapesten megtörtént eset, egy külföldi lány tragikus halála.
A némiképp rejtélyes történet a festőt azóta foglalkoztatja, s szinte oknyomozóként próbált utána járni az eseményeknek. Vázlatokat készített, modellt állított be, próbálta elképzelni képsorozatként, de csak a legutóbbi időben kezdett hozzá a tényleges festéshez. Kereste ugyanis a kulcsot a narratíva megjelenítéséhez, vagyis, hogy ábrázolható-e az, amit nem tudunk, illetve abból, amit tudunk, vagy látunk, megérthető-e a valóság, megismerhető-e az igazság?

A kérdés egyúttal elvezet ahhoz is, hogy a festményen ábrázolt látvány miként tudhat, illetve tud-e egyáltalán a valóságról szólni?

Az egyetlen este történetét nyolc nagyméretű olajfestményen és a köréjük szerveződő vegyes technikájú rajzokon követi végig az alkotó.
A címben szereplő oroszlán pedig egy kőoroszlán a hídon, egyúttal az események végkifejletének talán egyetlen tanúja.

A kiállítás megtekinthető:
Budapest Galéria június 18. (csütörtök) 17:00- július 19. (vasárnap)

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a programajánlóval kapcsolatban, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

BeszélgetésSmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 12
Regisztrált: 1
Kereső robot: 16
Összes: 29
Jelenlévők:
 · gszabo


Könyvajánló

Zsiga Lajos:
"...egy másik pillanat..."Zsiga Lajos:"...egy másik pillanat..."

A könyv tartalmazza 2000-től....2015-ig született verseim válogatását


Tovább...

Zeneajánló

Brian ft Flóri-Évszakok
Küldte: Szkolz

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.4221 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz