Navigáció


RSS: összes ·
Emlékek tava

2015-07-08 15:28:28, 501 olvasás, P. Molnár Ágnes, 0 hozzászólás

Kiállítás

Balatoni nyaraink kortárs képzőművészek és költők szemével

A Balatonhoz mindenkit fűz valamilyen emlék, vagy egy talán még ennél is erősebb kötelék: szokás. A Balatonhoz kötnek élményeink a szüleinkkel, a nagyszüleinkkel, a barátainkkal, a házastársunkkal, majd egy szinte újrainduló időszámításban saját gyerekeinkkel. Ez a hely egy életen át kísér bennünket.

A Szentbékkállán megnyíló kiállítással fiatal kortárs képzőművészek és költők Balaton-reflexióin keresztül kívánunk bemutatni egy szubjektív, néhol a múlt homályába vesző, töredezett, ám minden elemében igaz Balaton-szeletet, így elevenítve fel egyéni és kollektív emlékeinket. Mert emlékezni nem más, mint elevenen tartani. Emlékezni egyet jelent a múlthoz való intenzív viszonyulással.
A Balaton egy szelet az életünkből, kitörölhetetlen kötődéseinkből.

Az egykor fogadóként, valamint dézsma- és borospinceként működött Pegazus épületkomplexumában megvalósuló tárlaton elmúlt balatoni hangulatok, történetek, fotókon megörökített élmények, képeslapokról elkapott mondatok elevenednek meg kortárs képzőművészeti és irodalmi interpretációkban..
A kiállításon helyet kapó művek nagyon szubjektívek és intimek, mégis, talán mindenki felfedezheti majd benne egy kicsit a saját Balatonját. Így talán nem lesznek senkitől sem távoliak az olyan műalkotások, amelyekben egy-egy balatoni nyaralás a nagymamánál, netán fiatalkori szerelem, vagy éppen a Zimmer Feri-jelenség elevenedik fel.
A kiállítás nem elmúlt gyerekkorunk tűpontos rekonstruálására törekszik: a képzőművészek és költők pusztán egy-egy számukra meghatározó pillanatot villantanak fel. Hiszen a Balaton mindenki számára megkerülhetetlen, legyünk akár a Balatonon, a Balatonban, a Balatonnál, a Balaton-parton, a Balaton körül vagy éppen Szentbékkállán, a Balaton-felvidéken.
A kiállításnak a tavaly már üzemelő, de idén még tovább bővülő Pegazus ad otthont, amely a kávézó és bisztró részen kívül az idén egy, a remények szerint a jövőben folyamatosan működő nonprofit kortárs galériával egészül ki.
Az Emlékek tava című tárlattal indul útjára a galéria, amelynek megnyitója 2015. július 11-én, 18 órakor lesz a Pegazus kertjében.
A kiállítást AKNAI Katalin művészettörténész és ALFÖLDI Róbert közös performansz keretében nyitják meg.
A megnyitót egy mindenki számára nyitott, ingyenes buli követ.
A kiállítás időtartama alatt számos program várja majd az érdeklődőket, ahol a látogatók nemcsak a kiállító képzőművészekkel és írókkal találkozhatnak, de koncerteken és beszélgetéseken is részt vehetnek.

Kortárs képzőművészek:
Czene Márta, Csáky Marianne, Gruppo Tökmag, Kovács Olívia, Moizer Zsuzsa, Szabó Eszter, Szász Lilla, Szinyova Gergő, VécseiI Júlia.

Kortárs költők
Fehér Renátó, Hevesi Judit, Sirokai Mátyás, Szöllősy Balázs, Závada Péter.

Kurátorok: Bódi Kinga és Farkas Zsófia művészettörténészek


Megnyitó - júl. 11. (szombat) 18:00

Helyszin: Szentbékkálla Pegazus kert

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a programajánlóval kapcsolatban, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

BeszélgetésSmileSadBig grinClownCool...Tongue...SunglassesSmokinBabyEek...CryingEmbrassed...Beach ChairSarcastic...LoLPicnicTastyWink2Yawn...VerysadEatingKirályDevil2Hi...QuestionMailBaby BoyReadTombstoneSmiley balloonCsigaSzívVirágBowlingNono!GyagyaLábnyomSörKukucsNonoHolyByeÁáááááá!ImaSzerelmesGondolkodomAllahTapsOh! My God!LolIdegbetegAngyalOlvasKávéBaby GirlHelloSzerelemNem tudomHappypápá...TáncFej-törõTapsLibikóka... mondjuk :)GépelekPunkLolAngardAlszomHallgatokNonoDanceZenebolondBólogatNyúlNyúlSétaSzámítógépgyilkosÖlelésFalnak megy...AlszikUgrálóKoccintósAngyalLáncfûrészesComputerUdvaribolondCookColdKirályDobosTévénézõSprintTeknõs...Csírke-fogóAlszikShockedSírósSírósTelefonosEsõfelhõMeditáló......ÖlelésRózsaNapocska 1Napocska 2CsillagSzakácsFace-matrixCsoport.........Szellem......Kalózrosesmile..................Bravo!Szülinapi gyertyaTábortüzEgy csésze kávéKávézás 1Kávézás 1Kávézás a gép elõttRejtõzködõKézfogásPartyBirthDayTorta1Torta2Party 2Dog KissKávéKávéKissesKissesFlowerFlowerSmiley loveSpring

Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 19
Regisztrált: 3
Kereső robot: 17
Összes: 39
Jelenlévők:
 · Öreg
 · Pekka
 · Sutyi


Könyvajánló

Alkony:
ALKONY IVZagyi Gáborné: ALKONY IV

Mégis nyílik

Rideg, zárt oszlopok között, egy
gyötrelmében túlcsordult világ,
hol csend az őrület adósa.


Tovább...

Zeneajánló

Plush
Küldte: bogancs

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor kattints a címre...

Zenék

Kategóriák


Page generated in 0.2539 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz