Navigáció


RSS: összes ·




Novella: Létező történetek - A lét tánca

, 391 olvasás, Letezo , 2 hozzászólás

Ezek vagyunk

A lét tánca

Óvatosan lépkedett. Lépéseinek minden pillanatát élvezettel, hosszan fürdette figyelme fényében, ahogy a falatokat szokta ízlelgetni lenyelés előtt.
Talpának minden kis pontja, mely a padlóval érintkezett, izmok hullámzását indította el, melyek elméjével versengve öntudatlanul tették dolgukat. Gondolatai pillanatok alatt sejtek millióit fogta munkába, hogy szolgálják és irányítsák testét.
Boldogan játszadozott lábujjaival, és ökölbe szorítva őket próbálta a vérkeringést felgyorsítani zsibbadó talpában. Csodálattal szemlélte lábfeje mozgását, amely egy pillangó könnyedségével mozgott minden irányba, és mégis képes volt a testének nagy súlyát stabilan megtartani. Lábait váltogatva helyezte, egyik lábáról a súlypontját a másikra. Tetszett neki az érzés, amely a terhelés megjelenésekor és eltűnésekor érzett.

Egyensúlyozás közben, már olyan boldog volt, hogy kezeit kinyújtva, szinte repülni tudott volna.

Kezeit figyelve, megcsodálta kézfejének végtelen mozgásformáját felöltő harmonikus mozgását. Játékos nevetés futott végig rajta, mikor mind a tíz úját egyszerre mozgatva tapasztalta meg azt a különleges hullámzást, ami végigrezgett egész belsőjén. A hullámzás átterjedt egész testére, és lassú táncba kezdve, lágyan remegett végig bőrének teljes felületén.
Lassú kézmozdulatai ellenére is érezte a levegő ellenállását az ujjai hegyén.
Kezeinek és lábainak harmonikus mozdulatai olyan bizsergést indítottak el benne, mely egyre erősödő érzéssel, forróságba borította egész testét.
A fáradtság jóleső érzése telepedett rá, mikor abbahagyta a táncot. Mindent eleresztve, boldog elégedettséggel dőlt végig az ágyon.

A felkelő nap sugarai a zsalugáterek résein keresztül hatolva, arcát simogatva kedvesen ébresztették. Lassan ébredezett, emlékei ólomlábakon szivárogtak tudatába, mintha az ébredéssel valami nagyon fontos dolgot veszítene el.

Homályos pillantásán át, alig látta a combjai helyén laposan elterülő plédet és pizsamájának lógó ujjait, melyek üresen csüngtek mindkét oldalán.

Létező

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Ezek vagyunk
· Kategória: Novella
· Írta: Letezo
· Jóváhagyta: Pieris

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 202
Regisztrált: 1
Kereső robot: 31
Összes: 234
Jelenlévők:
 · Atime


Page generated in 0.2363 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz